Parlamentul European a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi

Publicat: Marţi, 16 Aprilie 2019 15:35 // Actualizat: Marţi, 16 Aprilie 2019 15:35 // Sursa: romaniatv.net

Plenul Parlamentului European a respins marţi candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi, au anunţat europarlamentarii Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

"Plenul Parlamentului European tocmai a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de conturi. După ce candidatul Guvernului Dăncilă pentru funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi a primit vot de blam în comisia de specialitate a Parlamentului European trebuia să înţeleagă mesajul: este insuficient pregătit pentru această funcţie. Nu a convins comisia de specialitate şi singurul lucru pe care putea să-l facă era să-şi retragă candidatura. Nu a înţeles şi a preferat să ducă ruşinea în plenul Parlamentului European", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

El relatează că în plen, europarlamentarii au urmat avizul negativ al specialiştilor din Comisia pentru control bugetar şi au confirmat votul negativ cu un scor "usturător": 222 voturi "pentru" şi 372 voturi "împotrivă".

"Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori. În timp ce candidatul croat a primit avizul Parlamentului European, candidatul Guvernului Dăncilă a eşuat. Guvernul trebuia să retragă candidatul şi să nu se facă de ruşine în plenul PE", conchide Mureşan.

Acelaşi anunţ l-a făcut şi europarlamentarul Cristian Preda.

"Plenul PE a respins candidatura vicepremierului Viorel Ștefan la Curtea Europeană de Conturi. Încă un succes al guvernului Dăncilă...".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H