Parlamentul European alocă UN MILIARD DE EURO pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor

Parlamentul European a aprobat miercuri un plan care prevede alocarea a unui miliard de euro în cursul anului 2015 pentru stimularea ţărilor Uniunii Europene să creeze 650.000 de locuri de muncă pentru tineri.

29 apr. 2015, 17:19
Parlamentul European alocă UN MILIARD DE EURO pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor

Finanţarea este oferită în cadrul Fondului Social European, adăugându-se fondurilor oferite deja în cele 20 de state europene care au regiuni în care rata şomajului tinerilor depăşeşte 25%.

Citeşte şi: Indemnizaţia de somaj 2015: În ce condiţii se poate obţine în acest an şi cine are dreptul s-o primească

Proiectul, propus de Comisia Europeană, a fost aprobat în Parlamentul UE cu 632 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 31 de abţineri.

„Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor. Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că atunci când suntem hotărâţi Europa are rezultate„, a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE).

Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani care nu au un loc de muncă şi nu se află într-un program educaţional este în creştere la nivelul Uniunii Europene.

Citeşte şi: Șomajul în euroregiunile din România a scăzut în 2014

Fondurile destinate Iniţiativei pentru Tineri 2014-2020 sunt de 3,2 miliarde de euro, urmând să fie completate cu cel puţin 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.