Parlamentul European i-a ridicat imunitatea Marinei Le Pen într-un caz de defăimare

Publicat: Joi, 15 Iunie 2017 15:37 // Actualizat: Joi, 15 Iunie 2017 15:37 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul European a ridicat joi imunitatea liderei de extremă-dreapta Marine Le Pen, învinsă în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de centristul Emmanuel Macron, la cererea justiției franceze, într-un caz de defăimare, relatează AFP.

Aleșii europeni au spus că nu există niciun motiv să suspecteze că această procedură judiciară a justiției franceze este motivată de o "intenție de a submina activitatea parlamentară sau politică a lui Marine Le Pen" și, prin urmare, au votat prin ridicare de mâini eliminarea imunității.

Marine Le Pen, președinta Frontului Național (FN), este acuzată de defăimare de către primarul de dreapta al orașului Nisa (sud-est), Christian Estrosi. Ea a afirmat în mai 2015 că el finanțează Uniunea Organizațiilor Islamice din Franța (UOIF, în prezent redenumită ''Musulmani de Franța''), care adună 250 de asociații și promovează un islam conservator, printr-o chirie foarte mică pentru o moschee.

La întrebarea unui jurnalist — ''Estrosi, complice al jihadiștilor?'', Marine Le Pen a răspuns: "Când ajuți fundamentalismul islamist să se instaleze, să își răspândească ideile, să facă recrutări (...), moral, da, ești puțin complice".

Citeşte şi Un bărbat a fost condamnat pentru că a dat Like unui articol defăimător pe Facebook, o premieră în Elveţia

Această procedură nu are nicio legătură cu o altă cerere de ridicare a imunității parlamentare pentru Marine Le Pen, transmisă de asemenea Parlamentului European de justiția franceză, dar care vizează de această dată ancheta privind caracterul potențial fictiv al angajărilor unor asistenți parlamentari europeni ai FN. Această cerere este în curs de analiză, conform procedurii obișnuite.

Miercuri, Parlamentul European a ridicat imunitatea tatălui liderei de extremă-dreapta, Jean-Marie Le Pen, președinte de onoare al FN, inculpat de justiția franceză pentru că a declarat în august 2009 că "90% dintre faptele diverse au la origine fie un imigrant, fie o persoană provenită din imigrație". Din cauza acestui fapt, el este vizat de o ''informare judiciară'' deschisă pentru ''defăimare publică'' având caracter rasist.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
defăimare imunitate imunitate ridicată marine Le Pen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H