Parlamentul European îşi dă avizul pentru ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE

Publicat: Joi, 16 Octombrie 2014 23:13 // Actualizat: Joi, 16 Octombrie 2014 23:13 // Sursa: romaniatv.net

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a avizat pozitiv joi, cu majoritate de voturi, ratificarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează MOLDPRES, citată de Agerpres.

Potrivit europarlamentarului german Michael Gahler, purtător de cuvânt al grupului parlamentar PPE în materie de politici de securitate, 'votul de astăzi transmite un mesaj clar din partea Parlamentului European pentru cetăţenii Republicii Moldova, acela de a susţine implementarea valorilor europene în ţară şi de a-i oferi un viitor demn'.

Citeşte şi Barroso: Acordul de asociere nu reprezintă scopul ultim al relaţiei UE-R.Moldova

'Am să încurajez statele membre ale UE să urmeze exemplul nostru şi să ratifice Acordul cât mai curând posibil', a declarat Gahler. Totodată, europarlamentarul a vorbit şi despre creşterea presiunii externe asupra R. Moldova, precizând că după acest vot 'UE trebuie să fie pregătită să susţină alegerea europeană şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi să o protejeze împotriva oricăror presiuni din partea Rusiei'.

Citeşte şi Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost RATIFICAT de Parlament

Comisia de comerţ internaţional a PE a avizat pozitiv, la o dată anterioară, Acordul de asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană. În luna noiembrie, documentul urmează să fie ratifcat de plenul Parlamentului European.

Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE. Până în prezent, acest lucru a fost făcut de România, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 oct 23:34
...ratificarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează MOLDPRES, citată de Agerpres. Citește …read more ...
16 oct 23:33
...ratificarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează MOLDPRES, citată de Agerpres. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H