Parlamentul European va dezbate luni situaţia statului de drept din România

Parlamentul European va dezbate luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România, în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg, scrie G4Media.ro, citând surse europene. 

RomaniaTV.net
11 apr. 2019, 08:22
Parlamentul European va dezbate luni situaţia statului de drept din România

La dezbatere va participa și un reprezentant al Comisei Europene, posibil chiar prim-vicepreședintele Frans Timmermans, au mai explicat sursele citate. Acesta va face o expunere a situației statului de drept din România, care va fi urmată de o dezbatere în plenul PE.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunțat pe 8 aprilie că a solicitat grupului PPE, din care face parte, să ceară discutarea în plenul Parlamentului European a situației statului de drept din România.

”Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința fracțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace. Dezbaterea și votul vor avea loc în cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg intre 15 și 18 aprilie”, a scris Cristian Preda pe Facebook.


loading...
Partenerii noștri