Parlamentul îşi reia activitatea. Legi în contextul coronavirus dezbătute în procedură de urgenţă

Amânarea ratelor la bănci, plafonarea preţurilor la alimente de bază și medicamente, facilităţi fiscale pentru firme şi cetăţeni şi amânarea plăţii utilităţilor pentru 3 luni sunt doar câteva dintre proiectele de lege pe care parlamentarii le vor discuta în următoarea perioadă. De precizat este că aceste inițative legislative aparțin opoziției PSD, PRO România și ALDE și vor fi dezbătute în regim de urgență.

24 mart. 2020, 15:15
Parlamentul îşi reia activitatea. Legi în contextul coronavirus dezbătute în procedură de urgenţă

Conducerea Parlamentului a modificat, marți, regulamentul de desfăsurare atât al ședințelor în comisiile de specialite cât și în plen. Astfel, activitatea parlamentarilor se va desfășura online pe perioada stării de urgență. 

„Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a introdus pe ordinea de zi a următorului plen un proiect de hotărâre astfel încât şedinţele să se poate desfăşura online, aşa cum a fost şi în urmă cu două săptămâni în plenul Parlamentului. Biroul permanent a stabilit şi programul de lucru pentru această săptămână şi, în funcţie de evoluţia proiectelor depuse în comisii şi de rapiditatea de cum vin proiectele de la Senat, cele care au fost înregistrate la Senat ca primă Cameră, ne punem speranţa că săptămâna viitoare, la final, să avem un plen în care să adoptăm cât mai multe proiecte”, a anunțat vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis.
 
 
Deputatul PSD susține că proiectele depuse în ultima perioadă vor fi analizate în regim prioritar. Printre acestea se numără cele referitoare la amânarea ratelor la bănci, plafonarea preţurilor la alimente, medicamente şi materiale sanitare, facilităţi fiscale pentru firme şi cetăţeni şi amânarea plăţii utilităţilor pentru 3 luni, modificarea OUG privind şomajul tehnic şi scutirea plăţii chiriei pentru persoane fizice şi juridice.
 
„Sperăm ca toate cele 5 iniţiative să intre la începutul săptămânii viitoare în plenul Senatului şi la final de săptămână în plenul Camerei. Acestea vor fi adoptate în regim de urgenţă pentru a putea ajuta economia românească şi pe români”, a adăugat Simonis.