Parlamentul trimite la Cotroceni legea bugetului pe 2019

Publicat: Miercuri, 20 Februarie 2019 12:17 // Actualizat: Miercuri, 20 Februarie 2019 12:58 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul a trimis miercuri la Cotroceni, pentru promulgare, legea bugetului pe 2019. Decizia finală aparține însă preşedintelui Klaus Iohannis, căci rămâne de văzut dacă şeful statului va contesta sau nu legea.

Parlamentul a votat, vineri, proiectul de buget pe 2019, cu o întârziere de aproape trei luni. PNL, USR şi PMP au votat împotriva proiectului, în timp ce UDMR şi minorităţile au susţinut coaliţia de guvernare. 

Opoziţia a înregistrat un succes prin adoptarea unui amendament care majorează alocaţiile pentru copii. În rest, au fost acceptate doar amendamentele Puterii. Liderului PSD Liviu Dragnea şi-a impus, prin votul colegilor, tăierea bugetelor serviciilor de securitate, în favoarea unor programe de sănătate.

Ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019, Guvernul a adoptat ordonanţa pentru majorarea alocaţiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Astfel, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii va fi următorul:

  • 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pe lângă amendamentul privind majorarea alocaţiilor, au fost adoptate şi două amendamente ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevăd suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama și Teste markeri tumorali, bugetele MFP și SPP fiind diminuate.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 feb 13:24
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Situatia Tactica inainte de Europarlamentare este astfel : S&D si ALDE au fost capusate la varf de Soros (a se vedea ultimele poze in acest sens); aceasta, deoarece Baietii au simtit ca PPE poate pierde alegerile. Se preconizeaza in noul mandat implementarea de Planuri dure ale Globalizarii, precum cel cu migrantii (care ar putea fi ajutati in zona Orientului Mijlociu, Apropiat, nu adusi in Europa). Europa nu va rezista la masurile dure ce vor urma. Un exemplu e Franta, cu Vestele Galbene. Si nu numai. O varianta mai buna nu e in acest moment decat axa Italia - Polonia (cu Salvini), dar care se interpune Planurilor oculte, apara valorile nationale, sustin suveranitatea statelor intr-o Europa a tuturor si sunt impotriva Globalizarii. Europa risca sa se destrame cu 'Soros'. Nu trebuie sa ne gandim prea mult, deoarece nu stim cine vine dupa Trump. Trebuie format un Bloc National(ist) in acest sens, cu PRU, PRM, PAN. Daca timpul nu va permite si tinand cont de valoarea europarlamentarilor PSD, ALDE, acestia vor putea trece dupa alegeri, cand eventuale presiuni de la Bruxelles sporesc, intr-un asemenea BN. Tarile Central-Europene ar trebui sa aiba o politica comuna si un vot comun daca vor sa se salveze, sa ne salveze pe noi si Europa de la destramare. Toate acestea pentru o Europa a NORMALITATII si nu pentru o Europa Oculta. Mai nou, cu numirea lui KOvesi, au invatat cate ceva si cei din UE de la Dragnia-Valcov.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H