Parlamentul CERE DEMISIA lui Traian Băsescu. Declaraţia a fost ADOPTATĂ cu 344 de voturi „PENTRU” VIDEO

Deputaţii şi senatorii au adoptat, miercuri, în şedinţă comună, cu 344 de voturi "pentru" şi 17 abţineri, Declaraţia prin care solicită DEMISIA preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial. Parlamentarii au votat varianta propusă de preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, cea a PNL fiind respinsă de conducerea celor două Camere. Reprezentanţii PDL şi PMP nu au participat la vot, în timp ce UDMR a decis ca fiecare parlamentar al Uniunii să voteze aşa cum doreşte.

25 iun. 2014, 07:09
Parlamentul CERE DEMISIA lui Traian Băsescu. Declaraţia a fost ADOPTATĂ cu 344 de voturi „PENTRU” VIDEO

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat declaraţia prin care se solicită DEMISIA preşedintelui Traian Băsescu. 344 de parlamentari au votat în favoarea Declaraţiei, iar 17 s-au abţinut. Nu a existat nici un vot „împotrivă”. Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

UPDATE Valeriu Zgonea (PSD) a spus, în faţa parlamentarilor, că, după momentul 2009, preşedintele Traian Băsescu a continuat să ignore Parlamentul. „A vorbit şi a decis în numele său”, a arătat Zgonea. „Nu cred că preşedintele îşi va da demisia„, a completat Zgonea, explicând însă că nu este posibil ca şeful unui stat european să aibă probleme de corupţie în rândul familiei sale. „Poate este timpul să se retragă din funcţie cu onoare şi demnitate, recunoscând şi privind în oglindă dimineaţă că presiunea opipniei publice este atât de mare încât trebuie să te retragi din funcţia pe care nu o meriţi şi de care ai abuzat timp de 10 ani de zile”, a mai spus Zgonea.

UPDATE Ludovic Orban (PNL) l-a acuzat, de la microfonul Parlamentului, pe Traian Băsescu pentru controlul asupra justiţiei şi serviciilor şi a condamnat „modul acestuia de a conduce România zăngănind cătuşele la urechile adversarilor politici”. Orban a acuzat însă PSD că vrea să scape de Traian Băsescu pentru a continua „furăciunile”, în timp ce PNL consideră că Traian Băsescu nu mai poate sta la Cotroceni pentru că nu mai are nici o legitimitate să ocupe această funcţie publică. „Este o mare diferenţă între PNL şi PSD: noi ne dorim ca Traian Băsescu să plece , în timp ce voi nu vă doriţi acest lucru. Dacă vă doreaţi, iniţiaţi procedura de demitere şi nu o declaraţie poliţie”, a spus Orban.

UPDATE  Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în plen, că votul de astăzi poate fi considerat „un test” faţă „flagelul care a cuprins familia preşedintelui României„. „Acest scandal fără precedent a fost generat de complicitatea preşedintelui României prin inacţiune care, conform spuselor sale, a avut cunoştinţă de activităţile ilegale în care era implicat fratele său de mai mult de 1 an. (…) Traian Băsescu nu are nici o scuză că prestigiul Preşedinţiei a fost afectat şi trebuie să îşi dea demisia”.

UPDATE Textul declaraţiei prin care se cere DEMISIA LUI TRAIAN BĂSESCU este citit de senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu-Firea. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu mai este îndreptăţit să asigure prestigiul, independenţa şi legitimitatea funcţiei prezidenţiale, motiv pentru care trebuie să-şi asume de îndată demisia din funcţia de Preşedinte al României”, se arată în declaraţie.

_________________________________________________________________________

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat proiectul Declaraţiei Parlamentului în care se solicită demisia preşedintelui în varianta propusă de preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a explicat, la finalul şedinţei Birourilor Permanente, că pe ordinea de zi a acesteia s-a aflat şi o altă variantă de declaraţie, aparţinând grupurilor PNL.

‘Au fost susţinute amândouă, deşi s-a considerat că elementele care sunt cuprinse în una sunt şi în cealaltă şi că e vorba mai mult de un aspect de mândrie, pe de-o parte, iar pe de altă parte, dorinţa de a ţine fiecare la textul lui. S-a supus la vot şi cu 16 voturi pentru, o abţinere şi cinci voturi împotrivă s-a votat varianta propusă de preşedinţii Tăriceanu şi Zgonea’, a declarat Mircovici.

Singura modificare în textul declaraţiei este aceea că preşedintelui Traian Băsescu nu i se va mai cere ‘demisia de onoare’, ci pur şi simplu demisia ca atare.

La textul declaraţiei s-a făcut o propunere în Birourile Permanente reunite în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, ci pur şi simplu să se ceară demisia. S-a apreciat că dacă ar fi vorba de o demisie de onoare, n-ar fi trebuit solicitată’, a mai spus Mircovici.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA INTEGRALĂ

PDL a anunţat că nu va participa la şedinţă, spunând că nu poate gira „mascarada lui Tăriceanu şi Ponta”, iar PMP nu va participa la vot.

PNL propune PROPRIA DECLARAŢIE în care cere DEMISIA de onoare a lui Traian Băsescu

Parlamentarii PSD-UNPR, dar şi cei ai PC vor în favoarea declaraţiei politice prin care preşedinţii celor două Camere îi vor solicita preşedintelui Traian Băsescu demisia.

Primele neînţelegeri între PNL şi PDL: DEMISIA lui Traian Băsescu şi „MASCARADA” din Parlament

UDMR a decis, miercuri dimineaţa, ca fiecare parlamentar al formaţiunii să votete aşa cum doreşte.

Deputaţii şi senatorii PP-DD vor vota şi ei pentru declaraţia privind demisia preşedintelui Traian Băsescu.

PNL a propus propria declaraţie privind demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, însă Birourile Permenante reunite au respins-o, urmând să fie supusă votului doar varianta propusă de cei de la putere.