PNL propune PROPRIA DECLARAŢIE în care cere DEMISIA de onoare a lui Traian Băsescu

PNL va propune în plenul comun propria declaraţie privind demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, alta decât cea anunţată de Călin Popescu Tăriceanu. Parlamentul va discuta miercuri şi va aproba o Declaraţie comună privind demisia şefului statului.

RomaniaTV.net
24 iun. 2014, 13:32
PNL propune PROPRIA DECLARAŢIE în care cere DEMISIA de onoare a lui Traian Băsescu

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a prezentat, marţi, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale liberalilor, declaraţia PNL în care se cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

‘Va fi o declaraţie politică pe care o vom susţine, doar declaraţie politică fără întrebări’, a spus Haşotti, arătând că acest document a fost adoptat de parlamentarii PNL în unanimitate.

‘PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Băsescu. Nu este o decizie de moment generată de iniţiativele lui Victor Ponta sau Călin Popescu-Tăriceanu, ei neavând ţinuta morală şi statutul în raport cu justiţia să ceară PNL o atitudine faţă de grava situaţie în care a fost adusă România de familia preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele ei penale. Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioane de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României sau nu?’, se arată în declaraţie.

Haşotti a arătat că PNL îi cere demisia şefului statului deoarece România nu poate fi reprezentată în lume de un astfel de preşedinte, un astfel de dosar penal în care sunt obiect fratele şi ginerele domniei sale.

Parlamentul va cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Plenul reunit al celor două Camere se va reuni miercuri

Politica externă şi imaginea României trebuie să fie apărate şi reprezentate cu demnitate, iar dl. Traian Băsescu nu mai este în opinia PNL cel îndreptăţit moral şi politic să o facă, iată de ce dincolo de orice conjunctură de moment PNL a decis să ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu‘, a precizat Haşotti, potrivit Agerpres.

Senatorul PNL a indicat că această declaraţie va fi înaintată Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, iar miercuri Birourilor permanente reunite pentru a fi înaintată plenului Parlamentului.

Băsescu: NU-mi dau DEMISIA. Voi duce mandatul până în ultima zi. Îmi cer SCUZE pentru arestarea fratelui meu

‘În virtutea acestei declaraţii vom vota solicitarea de demisie a preşedintelui Traian Băsescu’, a spus Haşotti.

El a refuzat să răspundă întrebărilor cu privire la faptul că această declaraţie nu face referire la demisia premierului Victor Ponta, care a fost invocată de grupul senatorilor PNL.

La rândul său, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a precizat că decizia cu privire la declaraţie a fost luată în comun de parlamentarii liberali.

Întrebat dacă, în cazul în care această declaraţie nu va fi susţinută, liberalii vor susţine documentul iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, Scutaru a răspuns: ‘Noi suntem de acord pentru demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu’.