Parodie politico-religioasă: Un grup de extremă-dreapta deghizat în musulmani a boicotat o slujbă într-o biserică din Australia

Un grup de extremă-dreapta deghizat în musulmani a întrerupt slujba dintr-o biserică anglicană din Australia, cântând despre o "invazie musulmană". Ministrul Cultelor s-a declarat îngrijorat de această iniţiativă, dar a afirmat că susţine dreptul la protest al poporului său.

15 aug. 2016, 18:52

Grupul de extremă-dreapta, „Partidul Libertăţii” s-a reunit la Biserica Anglicană din New South Wales, duminică, pentru a pune în scenă un spectacol. Protagoniştii au folosit o porta-voce şi au încercat să imite o slujbă muslmană. Apoi au scandat sloganuri împotriva Islamului, informează ABC.

După aceasta, grupul a postat pe Facebook fotografii pe care le făcuseră într-un pub, îmbrăcaţi în straie tradişionale musulmane. În pagina lor de Facebook, iniţiatorii protagoniştii protestetelor au explicat că ţinta acţiunii lor este preotul Bower, care slujeşte la biserică şi care şi-ar fi făcut prieteni din rândul clericilor musulmani şi este adeptul multiculturalismului în Australia.

Citeşte şi Australia: Fostul premier, împiedicat de actualul prim-ministru să devină SECRETAR GENERAL al ONU

În timpul protestului său, grupul şi-a mai arătat sprijinul pentru partidul O singură Naţiune, potrivit publicaţiei The Guardian şi a criticat partidele Liberal şi al Muncii pentru atitudinea lor prietenoasă faţă de musulmani.

Demonstraţiile antiislamice sunt ceva obişnuit în Australia, iar moscheile devin tot mai des ţinte ale acestora. Unul dintre cele mai recente incidente de acest fel s-a produs în iunie, la Perth, când protestatarii au aruncat cu sticle incendiare într-o moschee, punând în pericol sute de musulmanicare se adunaseră acolo, la slujbă.