Partenera atacatorului din atentatele din Franţa, o tânără convertită la islam, a fost inculpată şi încarcerată

Partenera de viaţă a lui Radouane Lakdim, jihadistul care a ucis patru persoane în atacurile comise vineri la Carcasonne şi Trebes, în sud-vestul Franţei, a fost inculpată marţi de un judecător antiterorist şi a fost încarcerată provizoriu.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 07:15
Partenera atacatorului din atentatele din Franţa, o tânără convertită la islam, a fost inculpată şi încarcerată

După patru zile de detenţie preventivă, Marine P., o tânără de 18 ani convertită la islam, a compărut marţi seară în faţa unui magistrat din Paris, care a inculpat-o pentru ‘asociere teroristă în vederea pregătirii de crime de atingere adusă persoanelor’, a precizat sursa citată de AFP.

La fel ca Radouane Lakdim, tânăra făcea obiectul unei fişe „S”, ceea ce înseamnă că era susceptibilă să constituie un risc pentru „siguranţa statului”, din cauza „frecventării mediilor islamiste radicale”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Potrivit sursei, tânăra a „negat că a fost asociată la proiectul” partenerului său, dar, la evocarea faptelor, nu a exprimat „niciun semn de indignare”.

Marine P. a fost încarcerată provizoriu în aşteptarea răspunsului la care contestaţia pe care a depus-o, notează Agerpres

În schimb, anchetatorii i-au ridicat arestul preventiv adolescentului de 17 ani prezentat drept un prieten al atentatorului, decizie luată ‘în absenţa unui element incriminator în acest stadiu’, a indicat parchetul.