Partenerul ideal: Cea mai SUBESTIMATĂ trăsătură este, de fapt, cea mai IMPORTANTĂ

Te-ai întrebat de multe ori, probabil, cum îţi poţi da seama dacă partenerul este alegerea ideală pentru fericire în cuplu pe termen lung şi cu siguranţă vrei să ştii ce e de făcut atunci când relaţia ia o întorsătură neplăcută.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 10:57
Partenerul ideal: Cea mai SUBESTIMATĂ trăsătură este, de fapt, cea mai IMPORTANTĂ

Alegerea partenerului potrivit este esenţială pentru ca o relaţie să fie sănătoasă şi să reziste în timp. Mulţi înţeleg acest principiu de bază şi intră „pe piaţă” cu un scop clar. Ştiu ce vor, ştiu unde vor să ajungă şi ce calităţi trebuie să aibă partenerul ideal.

După o vreme petrecută alături partenerul ales este nevoie de o ajustare a cerinţelor, a atitudinii şi comportamentului, astfel încât să se păstreze echilibrul în cuplu.

Citeşte şi  Cele mai importante elemente ale unei relaţii de cuplu

Există, însă, un element crucial care este de regulă trecut cu vederea atunci câd vine vorba de alegerea unui partener potrivit pentru o relaţie pe termen lung. Este acel factor care garantează supravieţuirea relaţiei şi un nivel constant de satisfacţie în cuplu.

Dispoziţia este cheia unei relaţii de succes

Cum ştim dacă partenerul care are calităţile pe care ni le dorim este şi capabil să reziste în faţa provocărilor vieţii de cuplu? Dispoziţia este cea care determină dacă partenerul care are calităţile pe care ni le dorim este şi partenerul capabil să creeze un mediu propice pentru fericire pe termen lung

De ce este compatibilitatea dispoziţională cea care determină succesul unei relaţii?

Ţelurile şi valorile comune reprezintă fundaţia ce stă la baza unor relaţii care aduc satisfacţie ambilor parteneri.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.