Participarea la slujbă în biserică, condiţionată de prezentarea unui test negativ COVID-19. Noi restricţii pentru nevaccinaţi

Creşterea numărului de infectări din ultimele zile i-a făcut pe guvernanţii greci să impună noi reguli pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV 2.

28 nov. 2021, 15:37
Participarea la slujbă în biserică, condiţionată de prezentarea unui test negativ COVID-19. Noi restricţii pentru nevaccinaţi

Grecia impune noi măsuri pe fondul creşterii numărului de infectări zilnice cu virusul SARS-COV 2. Credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test negativ COVID-19 pentru a participa la slujbe în biserici, potrivit Agerpres.

Conform noilor măsuri anunţate pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

Citeşte şi: Grecia vrea ca a treia doză a vaccinului anti-COVID să fie obligatorie pentru obţinerea certificatului verde

Aceasta a fost prima duminica în care credincioşii care au vrut să participe la slujbă au fost nevoiţi să prezinte şi un test negativ COVID-19.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza măsurilor impuse de autorităţile elene persoanelor nevaccinate.

Citeşte şi: Grecia reintroduce carantina de noapte şi interzice muzica în baruri şi restaurante. Restricţiile intră în vigoare la Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.