Partidă caritabilă pentru fostul căpitan al „stejarilor”, Petre Mitu: Este meciul vieţii mele VIDEO

Iubitorii rugby-ului sunt invitaţi sâmbătă la o licitaţie caritabilă organizată la sediul COSR. Toate fondurile strânse vor fi folosite pentru susţinerea fostului rugbyst Petre Mitu, recent diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică.

20 nov. 2014, 07:15
Partidă caritabilă pentru fostul căpitan al „stejarilor”, Petre Mitu: Este meciul vieţii mele VIDEO

La evenimentul organizat înainte de meciul test România-Canada, se vor licita obiecte de colecţie, toate povestind istoria rugbyului românesc şi internaţional. Banii îi vor fi donaţi lui Petre Mitu, fost jucător de naţională, acum în vârstă de 37 de ani. Sportivul a adunat peste 30 de selecţii în echipa naţională şi chiar a fost căpitan al acesteia. S-a retras în 2001, în urma unei accidentări grave.

Petre Mitu a fost diagnosticat de curând cu scleroză laterală amiotrofică, o boală neuro-degenerativă pentru care nu există tratament. „Este meciul vieţii mele, sunt mari sportivi de performanţă„, a declarat Petre Mitu, pentru România TV.

Solidaritatea de care au dat dovadă atât foştii săi colegi, cât şi Federaţia Română de Rugby, i-au dat însă, fostului sportiv puterea de a merge mai departe şi de a nu abandona lupta: „Trebuie să mă lupt în primul rând pentru familia mea„, a mai spus Petre Mitu.

Un alt mare jucător de rugby diagnosticat cu aceeaşi boală ca şi Petre Mitu este Joost van der Westhuizen, campion mondial cu Africa de Sud în 1995. Sportivul a deschis o fundaţie care să ajute la strângerea de fonduri pentru bolnavii de scleroză laterală. Licitaţia organizată la sediul COSR va avea loc sâmbătă, de la ora 16.