Partida Israel – România se joacă în Ungaria, dar nu la Budapesta

În ceea ce priveşte accesul publicului la cele două partide, UEFA a precizat: “Prezenţa spectatorilor va fi permisă”.

31 oct. 2023, 19:46
Partida Israel – România se joacă în Ungaria, dar nu la Budapesta

Partida Israel – România, programată în data de 18 noiembrie, de la ora 21:45, în preliminariile Euro 2024, se va juca pe stadionul Pancho din Felcsút, Ungaria, informează UEFA, potrivit FRF.

Israel – România, meci decisiv pentru calificarea la Euro 2024, se joacă în Ungaria. Programul grupei până la final

UEFA precizează că a fost de acord cu propunerea federaţiei Israeliene ca naţionala Israelului să dispute meciurile cu România şi Elveţia pe stadionul Pancho, aflat la aproximativ 50 de kilometri de Budapesta. Arena are o capacitate de 3.800 de locuri şi este gazda formaţiei Academia Puşkaş.

Demers oficial la FRF: se cere ca FCSB să fie retrogradată în Liga 5. „Ei s-au trezit direct la facultate fără să mai urmeze şcoala generală”

În ceea ce priveşte accesul publicului la cele două partide, UEFA a precizat: “Prezenţa spectatorilor va fi permisă”. Partidele respective nu se pot disputa în Israel din cauza războiului din regiune.

Evenimentele tragice din Israel au determinat UEFA să amâne mai multe meciuri pe care naționalele acestui stat le aveau programate în luna octombrie.

În urma unei hotărâri a Consiliului FIFA:

  • Meciul Kosovo – Israel din preliminariile EURO 2024, programat inițial în 15 octombrie 2023, se va juca în 12 noiembrie 2023.
  • Meciul Kazahstan – Israel din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 26 octombrie 2023, se va juca în 23 noiembrie 2023.
  • Meciul Israel – Kazahstan din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 31 octombrie, se va juca în 26 noiembrie 2023.
  • La solicitarea UEFA, FIFA a aprobat o excepție a Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal în legătură obligativitatea cluburilor de a elibera jucătorii pentru aceste meciuri reprogramate în afara ferestrelor internaționale FIFA. Obligativitatea se aplică pentru cel mult un jucător al unui club care nu este afiliat uneia dintre asociațiile naționale implicate în respectivele jocuri și este valabilă doar începând cu două zile înaintea disputării partidelor.

Naționala Israelului se află în grupa I a preliminariilor EURO 2024, în care evoluează și reprezentativa României. Meciul Israel – Elveția fusese deja reprogramat de UEFA în 15 noiembrie 2023.