Partidele, convocate în bloc miercuri la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discuţie pe tema concluziilor Consiliului European. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 09:58
Partidele, convocate în bloc miercuri la Cotroceni

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis luni, 12 decembrie, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, 14 decembrie, ora 15.00, la o discuţie pe tema: Concluziile Consiliului European din data de 8-9 decembrie 2011”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Traian Băsescu a precizat, duminică, într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni, că invitaţia către partide pentru consultări privind pactul stabilit la Bruxelles este pentru miercuri, el subliniind că este nevoie de o dezbatere importantă a deciziei, la nivelul întregii societăţi. Preşedintele a menţionat că a chemat partidele pentru miecuri, pentru că luni şi marţi va fi plecat din ţară.

Şeful statului a mai declarat că este nevoie de o dezbatere largă şi că speră că şi Parlamentul se va angrena, pentru că nu el nu poate să genereze acest proces larg de unul singur.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, şeful statului menţionând că dacă Parlamentul vrea altceva, este treaba Legislativului.

Liderul USL Victor Ponta a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îl „somează” pe preşedintele Traian Băsescu să organizeze cât mai rapid consultări politice pentru implementarea deciziilor luate de liderii europeni la Bruxelles.