Partidele politice în campanie pentru anticipate: „Să facem ţara să avanseze, să respectăm priorităţile populaţiei!”

Partidele politice din Regatul Unit şi-au lansat miercuri campaniile în perspectiva alegerilor anticipate prevăzute pentru 12 decembrie, al treilea scrutin din această ţară organizat în mai puţin de cinci ani.

30 oct. 2019, 13:20
Partidele politice în campanie pentru anticipate: „Să facem ţara să avanseze, să respectăm priorităţile populaţiei!”

”Să facem ca ţara să avanseze şi să respectăm priorităţile populaţiei – servicii medicale, poliţie, nivel de trai, mediu”, a scris miercuri pe Twitter premierul conservator Boris Johnson, după ce în ajun parlamentul de la Londra a susţinut cererea lui de organizare a alegerilor anticipate pe 12 decembrie.

Johnson insistase că Regatul Unit trebuie să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără un acord, dar parlamentarii l-au forţat să solicite blocului comunitar o amânare de trei luni, acceptată de Bruxelles, potrivit

Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017, iar în iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Citeşte şi Marea Britanie, spre alegeri anticipate pe 12 decembrie, după un vot favorabil în Camera Comunelor

Alegerile din 2017 s-au dovedit dezastruoase pentru Partidul Conservator, condus la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, în speranţa consolidării majorităţii sale, a lăsat guvernul incapabil de a-şi asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Cele mai recente sondaje de opinie indică faptul că Partidul Conservator ar obţine cel puţin 35% din voturi în alegerile anticipate din luna decembrie, adaugă sursa citată.