Partidul AUR sare în „apărarea” lui Mihai Eminescu: „Mircea Cărtărescu îi spune ‘Titi cel Păros’, îl umilește!”. Acuzații grave la adresa USR-istului Iulian Bulai

Partidul AUR sare în „apărarea" lui Mihai Eminescu. Naistul Nicolae Voiculeț, membru al formațiunii conduse de către George Simion, a lansat acuzații dure la adresa scriitorului Mircea Cărtărescu. 

15 iun. 2022, 10:04
Partidul AUR sare în „apărarea” lui Mihai Eminescu: „Mircea Cărtărescu îi spune ‘Titi cel Păros’, îl umilește!”. Acuzații grave la adresa USR-istului Iulian Bulai

Controversatul Mircea Cărtărescu (n.r. – scriitorul preferat al lui Traian Băsescu), Horia Roman Patapievici și useristul Iulian Bulai au intrat în colimatorul parlamentarilor din AUR.

Naistul Nicolae Voiculeț susține că unii scriitori de la editura Humanitas, controlată de către Gabriel Liiceanu, îl denigrează într-un mod nejustificat pe marele poet național.

„E uluitor cum #MirceaCărtărescu îl umilește pe #Eminescu, numindu-l ‘Titi cel păros’. La fel a făcut și #Patapievici… Iar acum președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților #IulianBulai..! Îl jignesc mulți pe marele poet, cu o mare lipsă de cuviință.

‘Eminescu este un sfânt laic!’, spune dl. academician #EugenSimon, prieten drag și fost Președinte al Academiei Române.

Cam cât vă mai bateți joc de Eminescu?”, a notat Nicolae Voiculeț, pe Facebook.

 

Nicolae Voiculeț (AUR): „Tot ceea ce vi s-a spus despre Eminescu este bullshit!”

 

În opinia membrului AUR, viața lui Mihai Eminescu este mistificată de niște persoane de cultură care sunt rău intenționate.

„Tot ceea ce vi s-a spus, oficial, despre Eminescu, este bullshit! Aveți curajul să vă asumați adevarul..!

Este Holocaustul Culturii Române.

Nu a fost nici boem, nici bolnav, nici visător, nici schopenhauerian, nici ateu etc. Dimpotrivă. Dacă #Eminescu era un simplu poet (boem și bolnav) – așa cum ne-a fost prezentat oficial de dinastie, de Călinescu, de Maiorescu etc, apoi de partidele comuniste și așa cum ne este prezentat acum, de piticii culturii, de fiul secretarului partidului comunist din Austria, detașat în România – Patapievici, de Boia și de gașca de la Humanitas, susținută de o serie de „sorboniști” și de poeței de serviciu, Cărtărescu, etc – el ar fi trăit nestingherit până la 100 de ani și și-ar fi scris memoriile, la umbra unor plopi bătrâni, fără soț.

Mai multe info în comentarii despre CUM A MURIT EMINESCU și ultimele lui ceasuri, povestite de un martor ocular”, a transmis cântărețul.