Partidul AUR se pregătește de guvernare. George Simion: „În septembrie prezentăm românilor guvernul alternativ”

Câteva luni au mai rămas până când George Simion va anunța formula de guvern cu care Partidul AUR vrea să preia puterea, la Palatul Victoria.

04 aug. 2022, 22:22
Partidul AUR se pregătește de guvernare. George Simion: „În septembrie prezentăm românilor guvernul alternativ”

George Simion insistă că PSD, PNL și UDMR trebuie să iasă de la guvernare. Astfel, președintele AUR se pregătește să prezinte un  „guvern alternativ” pentru români.

„Ne pregătim din septembrie să prezentăm publicului român guvernul alternativ al AUR”, a declarat George Simion, la Antena 3, joi seara.

 

Scenariile lui George Simion

 

În opinia președintelui AUR, există șanse ca Guvernul să se clatine și chiar PSD să predea portofoliile.

„1. Scenariul este acela că PSD va veni la începutul toamnei cu o propunere de un nou pachet social în valoare de circa 30 de miliarde de lei, pe care liberalii nu vor putea să îl accepte.

Dacă PSD iese de la guvernare în toamnă, în coaliţie rămân PNL şi UDMR. Social-democraţii ar susţine guvernul din Parlament.

2. Al doilea scenariu ar fi acela că după ieşirea PSD de la guvernare în toamnă, să se ajungă la alegeri anticipate în primăvara viitoare, cu concursul preşedintelui Iohannis.

PNL şi UMDR ar refuza să îşi asume guvernarea fără majoritate parlamentară.

3. Al treilea scenariu discutat de conducerea liberală e acela că PSD va părăsi coaliţia de guvernare în primăvara viitoare, când ar trebui să aibă loc rocada, adică PSD să preia postul de prim-ministru. Cu refuzul lui Marcel Ciolacu de a fi premier, coaliţia se va rupe.

4. Al patrulea scenariu este acela prin care PSD preia guvernarea în primăvară, iar coaliţia PSD-PNL-UDMR rămâne până în 2024, la alegeri”, a transmis Simion.

În prezent, partidul AUR desfășoară diverse „școli de politică”, organizate de ideologul formațiunii, Claudiu Târziu, pentru a forma noii lideri ai formațiunii conservatoare.