Partidul La Republique En Marche l-a concediat pe Vincent Crase care a lovit protestatari, la manifestaţiile din 1 Mai

Partidul francez 'La République En Marche!' (LREM) l-a concediat pe Vincent Crase, oficialul care a fost filmat alături de un apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, atunci când acesta îi lovea pe protestatari la manifestaţiile de 1 Mai, transmite dpa.

31 iul. 2018, 17:03
Partidul La Republique En Marche l-a concediat pe Vincent Crase care a lovit protestatari, la manifestaţiile din 1 Mai

Liderul LREM, Christophe Castaner, a declarat în comisia senatorială care investighează acest incident că Vincent Crase a fost concediat după ce procurorii au deschis o anchetă în luna iulie.

Alexandre Benalla, un apropiat al lui Macron, a fost demis şi acuzat de violenţă după ce a fost filmat lovind protestatari la manifestaţiile de 1 Mai, unde ceruse permisiunea să asiste împreună cu forţele de ordine, în calitate de observator. Alături de Benalla au fost acuzaţi şi puşi sub control judiciar alţi patru suspecţi, printre care Vincent Crase, angajat al partidului ‘La République En Marche!’ (LREM).

Citeşte şi Emmanuel Macron vede o Europă în trei cercuri în următorii 10-15 ani

Pus sub acuzare, Alexandre Benalla a fost arestat preventiv vineri, în timp ce preşedinţia franceză a anunţat demiterea lui în încercarea de a înăbuşi scandalul. Prezent ca ‘observator’ în dispozitivul poliţiei la acea manifestaţie, Alexandre Benalla, echipat cu o cască a forţelor de ordine, a agresat o tânără şi un tânăr. Preşedinţia franceză a aflat încă de a doua zi despre ce s-a întâmplat şi l-a suspendat pe Benalla pentru 15 zile, dar nu a sesizat justiţia.

Adunarea Naţională urmează să dezbată marţi după-amiază două moţiuni de cenzură contra guvernului în legătură cu scandalul Benalla, dar LREM, formaţiunea fondată de actualul preşedinte Emmanuel Macron, şi coaliţia sa de centru nu sunt în pericol întrucât deţin împreună 358 dintre cele 577 de mandate.