Partidul lui Putin are majoritate absolută în Dumă

Partidul Rusia Unită al premierului Vladimir Putin are majoritate absolută în Camera Inferioară a Parlamentului (Duma), obţinând 238 de locuri (pragul minim necesar fiind de 226 de locuri) din totalul de 450, potrivit datelor "repartizării preliminare a mandatelor", informează Comisia Electorală, citată de AFP.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 07:20
Partidul lui Putin are majoritate absolută în Dumă

Pe locul al doilea se află Partidul Comunist,  care va avea 92 de deputaţi, iar Rusia Dreaptă (centru-stânga) va avea 64 de locuri şi Partidul Liberal-Democrat (naţionalist) 56, potrivit repartizării mandatelor la acest scrutin proporţional, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov.

Repartizarea mandatelor deputaţilor a fost calculată după numărarea buletinelor din 96 la sută din secţiile de votare. Rusia Unită obţine 49,54 la sută din voturi, un nivel foarte ridicat, dar care reprezintă în acelaşi timp un regres de aproape 15 la sută comparativ cu scrutinul din 2007 (64,3 la sută).

Partidul lui Putin a obţinut 315 mandate în Dumă la alegerile din 2007 şi pierde, prin urmare, majoritatea calificată (de două treimi) care i-a permis modificarea Constituţiei.