Partidul premierului Papandreou, dezbinat după ce premierul a cerut referendum

Referendumul cerut de premierul George Papandreou asupra planului de salvare al UE pentru Grecia provoacă revoltă şi demisii în partidul aflat la putere. Un parlamentar din partidul PASOK şi-a dat deja demisia, un altul a anunţat că va face acelaşi lucru, în timp ce şase colegi de partid i-au cerut premierului elen să renunţe la funcţie.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 18:39
Partidul premierului Papandreou, dezbinat după ce premierul a cerut referendum

Anunţul premierului Papandreou i-a luat prin surprindere nu doar pe europeni, ci şi pe mulţi politicieni, inclusiv din cadrul propriului său partid, PASOK. Parlamentarul Milena Apostolaki şi-a dat demisia, lăsând partidul PASOK cu o majoritate fragilă, de numai 152 de locuri din cele 300 ale Legislativului de la Atena.

„Criza din Grecia a atins dimensiuni incontrolabile şi ameninţă în prezent coeziunea societăţii”, a declarat Milena Apostolaki, care consideră că un referendum va diviza societatea elenă.

Un alt membru marcant al PASOK, Vasso Papandreu, i-a cerut premierului formarea de urgenţă a unui guvern de uniune naţională în timp ce, într-o scrisoare comună, şase membri ai partidului i-au cerut lui Papandreou demisia. Cei şase califică decizia premierului drept „iresponsabilă” şi consideră că un referendum ar arunca ţara în instabilitate politică.