Păruială între elevele unui liceu din Bârlad. După ce adolescentele s-au plictisit de bătaie, mamele s-au luat la palme

Scene violente în fața unui liceu din Bârlad. Două eleve s-au păruit în fața școlii, iar mai apoi au început și mamele celor două adolescente să-și împartă palme și picioare.

22 mart. 2024, 23:20
Păruială între elevele unui liceu din Bârlad. După ce adolescentele s-au plictisit de bătaie, mamele s-au luat la palme
Păruială între elevele unui liceu din Bârlad. După ce adolescentele s-au plictisit de bătaie, mamele s-au luat la palme

Două eleve s-au luat la bătaie în fața unui liceu din Bârlad. Acestea și-au împărțit pumni și picioare, dar, la un moment dat, în altercație au intervenit și mamele lor. În loc să aplaneze conflictul, cele două femei au început să se păruiască și ele.

Citește și: Scandal de proporții într-o școală din Olt. Două eleve s-au luat la bătaie chiar pe holurile instituției de învățământ. Bullying-ul, una dintre cele mai grave probleme în rândul copiilor

Păruială între elevele unui liceu din Bârlad

La altercație au asistat mai mulți elevi, pe înregistrare auzindu-se cum aceștia comentează scenele violente dintre eleve și mame: „Nu-mi vine să cred, se bat toate trei”, „vai, mamă”, „nu-mi vine să cred”, „și sunt oameni mari”. În imagini se vede cum un bărbat reușește cu greu să le despartă pe cele două femei.

Cazul a fost preluat de polițiști, care au deschis pe numele elevelor de liceu și al mamelor un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„La data de 20 martie 2024, Poliția Orașului Bârlad a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U 112, cu privire la un conflict apărut între mai multe persoane, pe strada Mihai Eminescu din Bârlad. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în data de 20 martie, pe fondul unui conflict anterior, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 16 si 39 de ani, s-ar agresat reciproc. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, altercația a pornit de la un conflict mai vechi între cele două fete.

„Da, într-adevăr, zilele trecute a avut loc un incident în fața Liceului „Mihai Eminescu” Bârlad. Din câte am înțeles, elevele au reclamat un conflict mai vechi, niște neînțelegeri între ele. Am văzut, desigur, și noi imaginile, nu putem să spunem decât că astfel de situații sunt regretabile. Poliția a deschis un dosar pentru acte de violență, așteptăm finalizarea cercetărilor, însă în paralel unitatea de învățământ analizează situația, au fost chemați părinții părților implicate, rămâne să vedem ce soluții se impun pentru aplanarea acestui conflict”, a explicat inspectorul școlar adjunct, prof. Andrei Huiban.

Și în cazul elevului din Mureș, care și-a bătut diriginta, s-a dat o sentință grea. Adolescentul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile și abia peste câteva luni se va reîntoarce în sala de clasă. El era anchetat sub control judiciar, dar rezultatul expertizei psihiatrice a demonstrat că avea discernământ când şi-a lovit profesoara. Decizia judecătorilor vine la două zile după ce a fost exmatriculat. Agresorul are dreptul să se înscrie la altă şcoală la toamnă, dar este obligat să repete clasa.

Elevul a fost scos în cătușe din Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian Târgu-Mureș, după ce a fost chemată Poliția. Elevul de clasa a VIII-a s-a urcat pe un dulap și și-a înjurat diriginta, arătându-i și semne obsecene. Ba chiar la un moment dat deschide geamul clasei și își aprinde o țigară, spre șocul tuturor colegilor. Unii dintre ei au surprins imaginile stupefiante. A fost nevoie de intervenția altor profesori care au și alertat autoritățile. După ce a fost lăsat liber, adolescentul s-a întors la şcoală şi şi-a atacat diriginta cu pumnii şi picioarele, de faţă cu mama lui.

„După o oră a revenit la liceu. Iar pe holuri a întâlnit-o pe doamna dirigintă, iar copilul a avut o ieşire nepotrivită şi a lovit-o pe doamna profesoară. Un copil mediu, probleme de disciplină au fost semnalate în timpul anului şcolar. Există o comisie de disciplină unde a mai fost anchetat”, a declarat Paula Maria Dărăban, inspector școlar Mureş.

Directarea colegiului recunoaşte că elevul violent face legea în şcoală și mărturisește că se teme pentru siguranța ei.

„Copilul a fost violent, lovind-o cu piciorul în burtă şi cu pumnul cu inele în cap. Este o situaţie care te sperie, care îi sperie pe colegii profesori, care mă sperie pe mine, că sunt atâţi alţi copii în şcoală şi care mă sperie. Mă întreb: mâine când va reveni la şcoală cum va fi? Este o realitate a învăţământului românesc”, a susținut și Ligia Someșan, directoarea colegiului.

Citește și: Un brancardier şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns la urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare. Anchetă la Spitalul Bârlad