Pasagerii din ţările afectate de Ebola vor putea intra în SUA doar prin cinci aeroporturi

Pasagerii care intră în Statele Unite ale Americii (SUA) venind din ţările afectate de Ebola - Liberia, Sierra Leone şi Guineea - trebuie să aleagă unul din cele cinci aeroporturi unde funcţionează măsuri de control sporite, a anunţat marţi Ministerul american al securităţii interne, transmit Reuters şi Efe.

21 oct. 2014, 18:16
Pasagerii din ţările afectate de Ebola vor putea intra în SUA doar prin cinci aeroporturi

Pasagerii din ţările afectate de Ebola vor putea intra în SUA doar prin cinci aeroporturi. În baza acestor restricţii, care intră în vigoare de miercuri, pasagerii vor fi supuşi la teste de temperatură şi alte verificări pe aeroporturile JFK din New York, Newark din New Jersey, Dulles din Washington, precum şi pe aeroporturile internaţionale din Atlanta şi Chicago. Pe aceste aeroporturi sosesc 94% dintre zborurile către SUA din statele cu focare de Ebola.

Restricţiile se vor aplica tuturor călătorilor, inclusiv cetăţenilor americani, şi vizează ‘prevenirea propagării’ Ebola în SUA, a precizat ministerul.

‘Cooperăm strâns cu companiile aeriene pentru aplicarea acestor restricţii’ astfel încât călătoriile pasagerilor afectaţi să aibă cât mai puţin de suferit, a dat asigurări ministrul securităţii interne, Jeh Johnson.