Pasaj rutier suprateran de 140 m lungime peste Şoseaua Berceni. Lucrările încep din toamnă

Primăria Sectorului 4 anunţă construirea unui pasaj rutier suprateran într-una dintre cele mai aglomerate intersecții Bucureşti. Cu o lungime de 140 de metri, pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecția străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcție va supratraversa Șoseaua Berceni.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 08:54

După lărgirile bulevardelor de la două la patru benzi, ceea ce a dus la decongestionarea traficului în mai multe zone din sector, administrația locală din Sectorul 4 va construi un pasaj rutier suprateran într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Sectorul 4.

Pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecția străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcție va supratraversa Șoseaua Berceni.

Construcția pasajului, care va avea 140 de metri lungime și 15 metri lățime, va costa în jur de 57 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă în toamnă.

„Odată cu realizarea acestui proiect de mare anvergură atât pentru locuitorii sectorului 4, cât și pentru cei aflați în tranzit, Primăria Sectorului 4 dorește ca traficul în zonă să se desfășoare în condiții decente, astfel încât oamenii să nu mai piardă minute în șir în trafic, dar și să reducă poluarea în zona de sud a Capitalei. Asta în condițiile în care, așa cum o arată cifrele, creșterea vitezei de deplasare a vehiculelor înseamnă mai puține noxe eliberate în atmosferă decât dacă acestea ar staționa la semafor și în plus, odată cu construcția pasajului, întreaga suprafață adiacentă va fi amenajată cu spații verzi”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Noul pasaj va contribui la închiderea facilă a inelui median de circulație al Capitalei, mai ales în condițiile în care problemele legate de pasarela ce traversează râul Dâmbovița, la granița dintre Sectorul 4 și Sectorul 3, au fost rezolvate, urmând ca obiectivul să fie dat în folosință în perioada următoare.


loading...