Pasajul de la Piaţa Presei va fi inaugurat cu întârziere din cauza… unui cablu electric

Pasajul de la Piaţa Presei Libere urma să fie inaugurat la începutul lunii aprilie, însă lucrările, şi aşa tărăgănate, vor mai continua din cauza întâmpinării unui cablu electric în alt loc decât era aşteptat.

20 mart. 2015, 14:42
Pasajul de la Piaţa Presei va fi inaugurat cu întârziere din cauza… unui cablu electric

Pasajul rutier de la Piaţa Presei de pe direcţia DN 1 – Şos. Kiseleff a fost săpat, iar acum se lucrează la finisaje. Termenul de finalizare a fost însă modificat din cauza unor probleme apărute la reţeaua de utilităţi, respectiv un cablu electric aflat pe traseul pasajului de pe direcţia DN1 – Bd. Mărăseşti, care ar fi trebuit mutat, însă acvest cablu nu se află acolo unde este prevăzut în planurile Enel, scrie B365.ro.

Citeşte şi Restricţii de circulaţie pe Kiseleff din cauza pasajului de la Casa Presei. Vezi ce se întâmplă cu autobuzele

Au început să devieze cablurile electrice și când s-au apucat să taie un cablu și-au dat seama că era alt cablu. Ei dăduseră întreruperea greșit când au constatat că acolo se afla alt cablu decât cel care era în plan și au trebuit să se adapteze proiectului. Problema aceasta cu cablul electric împiedică finalizarea ultimilor metri de pereți mulați. Asta se întâmplă într-un oraș care a fost creat cu hei-rupul în anii ’80, când se mutau cablurile pe timp de noapte, la comandă, dar nimeni nu mai știa pe unde au fost mutate. Asta este o realitate cu care ne confruntăm frecvent „, a explicat Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

În aceste condiţii, termenul de finalizare a Pasajului de la Piaţa Presei s-a mutat spre finalul lunii aprilie.

Citeşte şi Cum arată Pasajul de la Piaţa Presei Libere. Când va fi gata FOTO