Pasajul Domneşti. Măsura anunţată de Guvern pentru continuarea lucrărilor la investiţia aşteptată de 20 de ani în Capitală

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care un imobil aflat în administrarea Ministerului Apărării va fi transferat Companiei Naţionale de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea continuării lucrărilor la Pasajul Domneşti.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 11:49
Pasajul Domneşti. Măsura anunţată de Guvern pentru continuarea lucrărilor la investiţia aşteptată de 20 de ani în Capitală

Anunţul a fost făcut de Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

„Hotătâre de Guvern privind transmiterea unui imobil de la MApn către CNAIR. Este vorba despre pasajul Domenşti. Se rezolvă situaţia legată de cadrul juridic al acestui imobil pentru a putea fi demarate lucrările la acest proiect de investiţii”, a precizat Ionel Dancă.

Noile reguli din timpul stării de alertă, anunţate de Guvern. Modificările adoptate de la 1 iulie

Imobilul care s-a aflat în administrarea Ministerului Apărării se află în oraşul Bragadiru, Şoseaua de centură, judeţul Ilfov.

Potrivit notei de fundamentare depuse la Secretariatul general al Guvernului, CNAIR a cerut MApN transmiterea unei suprafeţe de 2.231 mp din imobil, în vederea realizării obiectivului de investiţie de utilitate publică de interes naţional ,,Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti” pe raza municipiului Bucureşti – Sector 6 şi al localităţilor Domneşti, Bragadiru şi Clinceni din judeţul Ilfov.

„Având în vedere că partea din imobilul 2542 solicitată pentru transmitere în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor este dezafectată și face parte din amplasamentul suplimentar al obiectivului de investiţie de 2 utilitate publică de interes naţional aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 289/2019, Ministerul Apărării Naţionale este de acord cu transmiterea părţii de imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa la prezentul proiect de act normativ, din administrarea sa în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

Imobilul 2542 a devenit disponibil ca urmare a continuării procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei României şi nu-şi mai poate menţine destinaţia.
Decizia de dezafectare a imobilului a fost luată de structurile abilitate ale Ministerului Apărării Naţionale, cu scopul reorganizării unor structuri militare, ceea ce
reprezintă informaţii cu caracter clasificat şi care privesc doar ministerul de resort”, se arată în documentul elaborat de Guvern.

La începutul lunii iunie, Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a anunţat că lucrările la Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea continuă în ritm susținut. Edilul Capitalei spune că lucrările de excavaţie sunt realizate în proporţie de peste 90 la sută, iar activitatea pe şantiere continuă pentru că au fost luate măsuri de protecţie şi prevenţie împotriva COVID-19.

Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră despre o investiţie aşteptată de 20 de ani în Capitală. „Lucrările continuă în ritm susţinut”