Pasajul Mogoșoaia va fi deschis traficului înainte de termen. Anunţul mult aşteptat de şoferii care circulă pe Centura Capitalei

Cu o lungime de 800 de metri, pasajul rutier suprateran va muta actuala şosea de Centură a Capitaleipeste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia.

29 sept. 2021, 20:52
Pasajul Mogoșoaia va fi deschis traficului înainte de termen. Anunţul mult aşteptat de şoferii care circulă pe Centura Capitalei

Pasajul Mogoșoaia va fi deschis circulaţiei, joi, cu aproape şase luni mai devreme decât era prevăzut în contract. Anunţul a fost făcut miercuri de Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

„Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022. Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, a scris fostul ministru Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Am mai insistat și pe amplasarea de panouri antifonice pe întregul pasaj și rampele lui, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de un confort sporit și proiectul să se integreze armonios în țesutul urban al capitalei”, a adăugat Drulă.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Corina Creţu demolează optimismul din jurul PNRR. „Acest plan nu l-a văzut nimeni. Se poate bloca chiar din ianuarie. România riscă chiar să dea bani înapoi”

De asemenea, fostul ministru al Transporturilor a explicat că lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni nu vor fi gata la timp, odată cu inaugurarea pasajului așa cum ar fi trebuit, notează Hotnews.

„Din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții”, a afirmat Drulă.

Între timp, Dan Vîlceanu, care conduce interimar Ministerul Transporturilor, a anunţat că se va afla joi pe teren la inaugurarea Pasajului Mogoşoaia. „Ministrul interimar al transporturilor și infrastructurii, Dan Vîlceanu, se va afla mâine, 30 septembrie 2021, începând cu ora 15.00, pe amplasamentul obiectivului de investiții Pasaj rutier Mogoșoaia, cu ocazia deschiderii traficului pe acest obiectiv”.

Pasajul Mogoșoaia va fi deschis traficului înainte de termen. Cum arăta investiţia

Pasajul suprateran DNCB peste DN1A la Mogoșoaia are o lungime de 800 de metri, iar construirea acestuia s-a ridicat la 6,8 mil. Euro. Lucrările realizate de firma Strabag au început în aprilie 2020 şi aveau în mod normal termen de finalizare aprilie 2022.

Potrivit Hotnews, aproape 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Citeşte şi: Cum arată lucrările la pasajul de la Mogoșoaia și când se finalizează. E prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va încheia înainte de termen