Paşaport de vaccinare anti-covid în România. Anunţul de ultimă oră al premierului

Premierul Florin Cîţu spune că o discuție privind introducerea pașapoartelor de vaccinare anti-Covid-19 este încă una prematură.

16 feb. 2021, 15:26
Paşaport de vaccinare anti-covid în România. Anunţul de ultimă oră al premierului
Paşaport de vaccinare anti-covid în România. Anunţul de ultimă oră al premierului

Paşaport de vaccinare anti-covid în România. Premierul Florin Cîțu declară că o discuție privind introducerea pașapoartelor de vaccinare anti-Covid-19 este prematură.

„Nu am avut această discuție în Guvern. Am văzut discuția în spațiul public. Nu cred că este momentul. Noi suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre așa ceva”, spune Florin Cîțu, conform Mediafax.

Premierul a precizat că nu se ia încă în calcul introducerea unor pașapoarte de vaccinare anti-Covid care să permită accesul mai ușor în instituții sau spații comerciale.

„Nu luăm în calcul la acest moment discuția aceasta”, a mai spus Florin Cîţu.

Citeşte şi PAȘAPORT VACCINARE COVID. Prima țară care lucrează la dezvoltarea unui pașaport digital

Paşaport de vaccinare anti-covid în România. Ludovic Orban: Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați

Deşi în Europa se vorbeşte tot mai mult despre introducerea paşaportului de vaccinare, în România al doilea om în stat evită să vorbească despre acest subiect.

„Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați. Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns. Mă întrebați o chestiune la care sincer, chiar nu…”, a precizat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului exclude în acest moment introducerea paşaportului COVID şi spune că totul ţine mai degrabă de responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

Citeşte şi Rareş Bogdan, sceptic cu privire la paşaportul de vaccinare: Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară!

„Aceste elemente trebuie analizate, dezbătute. Și noi trebuie să fim responsabili. Să ne vaccinăm, să purtăm mască, astfel încât să fim siguri că scăpăm de acest virus, de această pandemie. Deci problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie”, a precizat Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Până acum ţări precum Spania, Italia, iau în calcul introducerea paşaportului de vaccinare. Belgia, Franţa, Germania se opun deocamdată.