Pasarelă prăbuşită în India. 25 de persoane au murit

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma prăbușirii unei pasarele în construcție în orașul indian Calcutta a ajuns la 25, potrivit unui nou bilanț anunțat vineri

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 09:20
Pasarelă prăbuşită în India. 25 de persoane au murit

Echipele de salvare care au intervenit pentru a găsi eventuali supravieţuitori au scos de sub dărâmături aproximativ 100 de oameni.

„Operațiunile de salvare nu vor înceta până când nu vor fi înlăturate toate plăcile de beton și traversele metalice”, a declarat un reprezentant al poliției din Calcutta.

Poliția a lansat o anchetă la firma care construia pasarela și a sigilat birourile, potrivit guvernului local, transmite DPA. Circa 80 de metri din pasarelă s-au prăbușit joi într-o zonă aglomerată numită Burrabazar, căzând peste trecători, mașini și autoricșe.

Sute de membri ai Forței naționale de intervenție în caz de catastrofe (NDRF) au intervenit cu diverse utilaje, macarele, picamere și câini dresați pentru a ajunge la oamenii prinși sub dărâmături, fiind ajutați de soldați și polițiști. „Prioritatea noastră este găsirea supraviețuitorilor deși șansele de a găsi pe cineva în viață sunt scăzute”, a declarat directorul NDRF, OP Singh.

Oficiali NDRF au declarat că o parte importantă din molozul rezultat din prăbușirea pasarelei a fost deja îndepărtată. Construcția pasarelei de 2 kilometri a început în 2009, dar data finalizării lucrării fusese depășită în mai multe rânduri din cauza problemelor financiare ale firmei IVRCL, potrivit unor informații apărute în media.