Păsările Flamingo nu au plecat din Delta Dunării. Noi imagini de poveste

Păsările Flamingo aflate în Delta Dunării, despre care mulți spuneau că doar au poposit în zona respectivă, nu au plecat nici acum.

03 iun. 2021, 13:12

Păsările Flamingo continuă să-i fascineze pe cei care trec prin zona Delta Dunării. O nouă serie de fotografii spectaculoase a fost făcută recent de fotograful Mircea Bezergheanu.

„Flamingo și isteria pseudofotografilor. A celor care se cred pozografi de veață săbatecă doar ptr. că stau îmbrăcați în haine de camuflaj și combat la tastatură. Vedeți aici flamingo plecați, pe care i-am găsit pe un alt lac, ce nu are nici o legătură cu Delta și nu sunt administrați de ARBDD. Sunt bine mersi, foarte relaxați, chiar dacă se apropie de ei fotograful, acea persoană care a generat zilele trecute Extincția Flamingo în Romania. Io cred că au scăpat de isteria pozografilor Competenți dar Frustrați, care luptau pentru salvarea lor de după tastatură, sau a celor care dădeau și ei târcoale lacului, doar, doar… comportându-se apoi ca în fabula cu Vulpea și strugurii. Atâta invidie și ipocrizie ce a ieșit zilele trecute la suprafață, rar mi-a fost dat să mai văd… forumuri pline de pozografi ce au o experianță de wild life egală cu zero virgulă, combat acum cu spume, într-un delir de grup foarte interesant. Și nimeni nu se întreabă care este impactul populației de Șacal auriu (Canis aureus) asupra păsărilor din zonă.

Eu vă spun că este devastator! Iar numărul păsărilor cuibăritoare, din observațiile mele de ani de zile, a scăzut dramatic. probabil și din cauză că Șacalul periază noapte zona în număr foarte mare și rade tot ce găsește – păsări adormite/neatente, pui la cuib ori chiar ouăle din cuib. Nimeni nu se întreabă ce impact are invazia masivă de șacali asupra faunei din Dobrogea. Zona aia de la Vadu-Histria mustește de Șacal. Nimeni nu împușcă Șacali, ținând populația aia sub un control. dar toți preluați tâmpenii de genul – au intrat cu barca la Falmingo.

Aia cu barca este de cascadorii râsului, nimeni nu a văzut – si nu avea cum să vadă – barcă pe lacul Tuzla ori pe lacul Sărături Murghiol, anul acesta. Ptr. că apa are 10 cm iar mâlul 1 metru. dar dacă a scris un idiot din presă, deontologii și salvatorii de duminică au preluat din zbor. Ieri salvau urși, azi salvează flamingi… Ptr specialiști – faceți legătura dintre cuibărire Flamingo și Șacal auriu (Canis aureus) în Dobrogea. Vedeți ce iese din ecuația asta. Că eu am niște observații în teren care sunt horror, dar nu sunt specialist și nici ong care salvează câte ceva.

M-a sunat Ciobanul care-mi dă rapotul din zonă și am lămurit enigma Olandezului Zburător! Este vorba de cineva care a pus, la începutul isteriei, un mic navomodel cu velă, pe lavul Tuzla. De aici s-a rostogolit informația prin mințile goale și pe la ăia din presă, care au ajuns să inventeze știri, au spus că a ieșit și un submarin nuclear rusesc în lacul Tuzla, să pozeze flamingi, după ce a fost întâi cineva cu barca!!!… I-aș pune pă deontologii ăia într-o barcă pe lacul Tuzla, să dea la rame!!! Ar fi ca în filmele cu sclavii de pe galerele piraților ce brăzdau mările.

Bă băieț, Dumnezeu a creat idioții cu un scop – Să avem și noi de cine râde, ca enterteinment, să moară Fram ursu polar!”, a scris fotograful pe Facebook.