PASCĂ cu branză şi PASCĂ FĂRĂ ALUAT. REŢETE de Paşte simplu de făcut pentru orice gospodină

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi gospodinele se pregătesc deja pentru masa de Paşte. În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle, coc cozonacii, dar şi pasca. RomaniaTV.net vă prezintă rețete pe PASCĂ simplu de făcut pentru Paște. 

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 07:23
PASCĂ cu branză şi PASCĂ FĂRĂ ALUAT. REŢETE de Paşte simplu de făcut pentru orice gospodină
 

PASCĂ FĂRĂ ALUAT. REŢETE PAȘTE 2019. 

Ingrediente:

200 g Zahar
6 buc Oua 
1 lingurita Esenta de vanilie
700 g Branza de vaci
200 g Unt 65%
4 linguri Faina alba de grau

jumătate de plic de praf de copt
4 linguri Gris de grau
400 g Smantana 12%
250 g Stafide

 

MOD DE PREPARARE:

Puneti zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol şi amestecaţi la blender sau cu telul. Peste aceasta compozitie adaugati branza de vaci si amestecaţi până se încorporează foarte bine. Apoi adaugati untul care este la temperatura camerei si incorporati-l si pe el foarte bine. Apoi adaugati faina amestecată cu praful de copt, puţin cate putin, apoi şi grisul, tot putin cate putin, apoi adaugati smantana si incorporati foarte bine. La urma puneti si stafidele.

Într-o tavă cu pereţi detaşabili asezaţi hârtie de copt, turnaţi compozitia, apoi băgaţi tava la cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 45 – 50 de minute sau pana cand pasca este aurie deasupra. Se lasa la racit câteva ore înainte de a fi servită. 

 

PASCĂ CU ALUAT ŞI BRÂNZĂ

Ingrediente pentru ALUAT: 

Făină- 500 de grame

Zahăr- 120 de grame

Lapte- 250 de ml

Unt- 50 de grame

Ulei- 50 de ml

Ouă- 2

Lămâie- 1 

Drojdie uscată- 10 grame

Sare 

PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Ingrediente pentru UMPLUTURĂ: 

Brânză dulce de vaci- 400 de grame

Ouă- 2

Zahăr- 2 linguri

Stafide- 100 de grame

Griș- 3 linguri

Lămâie- 1

Zahăr vanilat- 2 plicuri

Esență de vanilie- 1

 

Mod de preparare

ALUAT: Pentru maia puneți drojdia, puțină făină (1-2 linguri), puțin zahăr (1 lingură), lapte călduț (1-2 linguri), amestecați bine, lăsați la crescut aproximativ 10 minute. 

Puneți făina cernută în bol. 

Puneți zahărul în lapte, acesta trebuie să fie încălzit, dar nu fierbinte, pentru că nu mai crește aluatul, amestecați bine până când se topește tot zahărul. 

Peste făina cernută puneți maiaua crescută, cele 2 gălbenușuri de ou, coaja de la 1 lămâie, amestecați cu un mixer în timp ce turnați laptele câte puțin.  Dacă aluatul e prea tare, mai adăugați lapte. Puneți un praf de sare. Adăugați untul încălzit amestecat cu ulei peste aluat, puțin câte puțin. 

Aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Lăsați-l să crească pentru o oră. 

Mod de preparare pentru UMPLUTURĂ: 

Amestecați brânza dulce de vaci cu ouăle, grișul, stafidele, zahărul (2-3 linguri), zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine. 

Într-o tavă rotundă aşezaţi hartie de copt peste care asezaţi aluatul întins bine, în interior asezaţi umplutura. Pasca trebuie coaptă aproximativ 40 de minute, maximum 50.