Pașii unei rutine corecte de îngrijire a tenului. Ce produse e obligatoriu să folosiți zilnic pentru a vă păstra chipul curat

Obiceiul de a ne curăța tenul zilnic este deosebit de important pentru menținerea frumuseții și sănătății chipului nostru. Nu ar trebui să treacă nici măcar o zi fără să urmăm această rutină, atât dimineața, cât și seara.

15 apr. 2022, 22:19
Pașii unei rutine corecte de îngrijire a tenului. Ce produse e obligatoriu să folosiți zilnic pentru a vă păstra chipul curat

Pașii unei rutine corecte de îngrijire a tenului. Desigur, e necesar să urmăm o rutină corectă, potrivită fiecărui tip de ten. Așadar, în rândurile următoare vă vom prezenta care este rutina corectă de curățare facială.

Prin curățarea corespunzătoare a tenului sunt îndepărtate celulele epiteliale moarte de pe piele, dar și praful și impuritățile depuse, care pot bloca porii.

Pașii unei rutine corecte de îngrijire a tenului

1. Apă micelară

În primul rând, trebuie să ne demachiem tenul au apa micelară, atât dimineața, cât și seara, indiferent dacă suntem sau nu machiate. Acest produs, în afară de machiaj, îndepărtează praful, excesul de sebum.

2. Gel de curățare

Pasul doi ar fi să vă spălați pe față cu apă și un gel de curățare special pentru ten. Masați fața blând cu gelul respectiv și clătiți cu apă la final. E important să vă găsiți gelul de curățare potrivit pentru tipul de ten pe care îl aveți. Sunt numeroase branduri bune, însă cel mai recomandat ar fi să cumpărați un gel de curățare de la farmacie sau unul recomandat de medicul dermatolog.

3. Apă termală

Hidratează perfect pielea, îi calmează iritațiile și întărește bariera naturală a pielii. Puteți folosi apa termală pentru hidratarea zilnică a pielii sau ca o înviorare plăcută după sport. Este, de asemenea, potrivită pentru pielea proaspăt rasă sau după depilare; ajută și la fixarea machiajului.

4. Opțional – Produse cosmetice pentru îngrijirea tenului, în funcție de nevoile fiecăreia

  • Acidul hialuronic este folosit de multe femei fiindcă, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că produsele cosmetice care conțin acid hialuronic sunt ideale pentru hidratarea tenului și pentru a reduce ridurile.
  • Retinolul se regăsește de obicei în cremele antiîmbătrânire, fiind o substanță derivată din vitamina A. Îmbunătățește aspectul pielii, reducând petele și ridurile.
  • Acid salicilic (beta-hidroxi-acid) contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor, acționează împotriva microbilor implicați în formarea acneei.
  • Alfa hidroxi acizi mai sunt cunoscuți și sub prescurtarea AHA. Aceștia sunt acizi extrași din fructe, astfel de substanțe fiind acidul lactic sau cel glicolitic. Acidul lactic se găsește în lactate, în tip ce acidul glicolitic poate fi extras din trestia de zahăr.
  • Acid alfa-lipoic – este un antioxidant eficient care ajută la regenerarea pielii și combate efectele negative ale radicalilor liberi. Reduce ridurile și oferă pielii un aspect sănătos și strălucitor.
  • Soluție cu cafeină – ajută la reducerea cearcănelor și al aspectului umflat al ochilor.

5. Cremă hidratantă

Ultimul pas este aplicarea unei creme hidratante, atât dimineața, cât și seara. Hidratarea este esențială, crema o alegeți în funcție de tipul de ten, dacă e normal, uscat sau gras. Puteți consulta farmacistul sau medicul dermatolog pentru a alege cea mai potrivită cremă pentru voi.

La finalul fiecărei săptămâni puteți să optați pentru o mască hidratantă cu diverse substanțe hrănitoare pentru ten.

Citește și De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Tehnica „4-2-4” care face minuni!

Citește și Cinci idei de scrub natural pentru față. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le ai deja în casă și scapi de orice imperfecțiune