De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Tehnica „4-2-4” care face minuni!

O piele sănătoasă și curată necesită o atenţie deosebită, mai ales după vârsta de 30 de ani. Japonezii și-au creat propriul ritual despre cum să arate impecabil și să scape de problemele pielii.

03 apr. 2022, 06:55
De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Tehnica „4-2-4” care face minuni!
De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute

De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Metoda inventată de japonezi durează 10 minute și are trei pași-cheie pentru un ten strălucitor.

De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Tehnica 4-2-4 care face minuni

Un expert în probleme dermatologice a spus că este suficient să te speli pe față doar seara dacă urmezi tehnica folosită de japonezi!  Metoda durează zece minute și cuprinte trei pași simpli, în urma cărora tenul va rămâne strălucitor și lipsit de impurități. Se numeşte „metoda 4-2-4„, pentru că timpul este împărțit în funcție de cele trei etape.

Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Secretul longevității japonezilor a ieșit acum la iveală

Iată care este procesul de curățare și îngrijire a tenului:

1. Aplicarea uleiului (4 minute)

Această etapă reprezintă pregătirea pentru curățare și are ca scop îmbunătățirea circulației prin masarea feței cu mișcări circulare. Este absolut necesar să alegi un ulei care nu se absoarbe rapid pentru că ai nevoie ca el să rămână la suprafață.

2. Curățarea cu spumă (2 minute)

După ce porii au fost deschiși, poți folosi orice fel de demachiant pe care să îl aplici chiar peste ulei, dar experții le recomandă pe cele sub formă de spumă sau gel pentru că nu usucă pielea. Masează fața timp de două minute cu mișcări bânde ca să nu o agresezi.

3. Clătirea (4 minute)

În primele două minute trebuie să folosești apă călduță care ajută la îndepărtarea uleiului și îmbunătățește circulația sângelui, iar apoi încă două minute trebuie să clătești și cu apă rece pentru a închide porii ce tocmai au fost curățați în profunzime.

Această metodă ajută la hidratarea pielii, astfel încât, după procedură, tenul tău să strălucească.

Amestecă o lingură de bicarbonat cu puțină miere! Trucul de zece minute care îți va lăsa un ten de porțelan! Toate româncele trebuie să îl încerce

Ce trucuri mai folosesc femeile din Japonia

Exfoliere cu fasole roşie azuki

Femeile japoneze foloseau boabe de fasole azuki încă din perioada Nara (710-794) pentru a avea o dietă sănătoasă şi o piele frumoasă. Le măcinau şi obţineau o pulbere fină pe care o utilizau ca exfoliant. Sunt bogate în antioxidanţi şi conţin saponină, un compus chimic care ajută la curăţarea şi strângerea porilor. Are un efect imediat, deoarece ajută la îndepărtarea uşoară a murdăriei şi a celulelor moarte ale pielii.

Îşi hrănesc tenul cu tărâţe de orez

Pudra de tărâţe de orez este aplicată şi în prezent ca exfoliat, în tratamente faciale sau corporale, pentru a ajuta la combaterea ridurilor, eliminarea petelor de pe piele şi pentru tonifiere.

Folosesc ceaiul verde pentru strângerea porilor şi reducerea inflamaţiei tenului

Matcha, frunzele măcinate de ceai verde, este cunoscută pentru concentraţia sa ridicată de polifenoli de catehină, care au nenumărate beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Concentraţia ridicată de taninuri ajută la strângerea porilor. Pudra de ceai verde poate combate daunele cauzate de razele ultraviolete, reactivează celulele moarte ale pielii şi reduce inflamaţia, îndeosebi în cazul pielii predispuse la acnee.