PASIUNI ciudate: un bărbat deţine o colecţie de 600 de păpuşi „varză”

Dan Knowlton, un britanic de 41 de ani, are o colecţie impresionantă, de 600 de păpuşi, pe care a început să le aducă în casa lui din anii '80. Prima păpuşă şi-a cumpărat-o la vârsta de 12 ani.     

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 13:23

Fascinat de Cabbage Patch Kids, de atunci şi până acum, Dan Knowlton a cheltuit mii de lire sterline pe păpuşile lui şi pe îmbrăcămintea lor şi le-a alocat nu mai puţin de trei camere din locuinţa sa, scrie Daily Mail.

Dar nu-i pare rău pentru efort. „Cabbage Patch Kids sunt copiii mei”, afirmă bărbatul, care le dedică păpuşilor sale câteva ore pe săptămână. Pentru păpuşa lui favorită, Robin Linda, Dan a mers până în America, în Georgia, în locul ei natal, de unde a „adoptat-o” şi a revenit pentru a-i mai lua vreo zece „surori”.

După ce curentul „păpuşilor-varză” a luat amploare, în anii ’80 şi a trecut graniţele Statelor Unite ajungând în Europa, Dan a început să le achiziţioneze de pe „bătrânul continent”. La un moment dat, nu le-a mai ştiut numărul. Când, în sfârşit, le-a făcut inventarul, a constatat că avea … 600.

Dan este manager de firme de catering, nu este însurat, în schimb are nepoţi în familie. O nepoţică de-a lui este încântată de colecţia impresionantă de păpuşi a unchiului ei şi îl vizitează mai des, ca să se joace cu ele.