PAŞTE 2018: Cum să pregăteşti cea mai fragedă friptură de miel la cuptor

REŢETE PAŞTE 2018. Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui.

RomaniaTV.net
07 apr. 2018, 05:12
PAŞTE 2018: Cum să pregăteşti cea mai fragedă friptură de miel la cuptor

FRIPTURA DE MIEL, ingrediente:

1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
2 kg cartofi noi
6-7 caţei mari usturoi
1 pahar mare vin alb
1 cană de apa
50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
2-3 crenguţe rozmarin
2-3 crengute măghiran proaspăt
sare
piper.

Încearcă şi PAŞTE 2018. Reţeta delicioasă de drob de miel a lui chef Cătălin Scărlătescu

FRIPTURA DE MIEL, mod de preparare:

Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul.

Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.


loading...
Partenerii noștri