PASTE 2018. Cum se impozitează cadourile pe care le primesc salariaţii de la companii

PASTE 2018. Companii îşi pot recompensa angajaţii cu ocazia Sărbătorilor Pascale cu mai multe tipuri de cadouri, bani, bunuri, voucher de cumpărături sau tichete cadou. Aceste stimulente au o deductibilitate limitată şi nu sunt impozabile, doar dacă nu depăşesc un anumit plafon.

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 06:32
PASTE 2018. Cum se impozitează cadourile pe care le primesc salariaţii de la companii

De exemplu, tichetele cadou oferite de Paşte sunt scutite integral de impozitul pe venit şi de contribuţii sociale, în limita a 150 de lei pentru fiecare angajat şi fiecărui copil minor al acestuia.

De exemplu, un angajat care are 2 copii minori poate primi de la angajator tichete cadou în valoare de 450 lei, adică 150 lei/beneficiar, scutiţi de contribuţiile sociale şi impozitul pe venit, scrie Adevarul.ro

Citeşte şi Prime de PAŞTE colosale pentru angajaţii unor companii de stat

Tichetele cadou sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate este de 5% din fondul total de salarii. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile (în limita a 2% din profitul contabil) şi scutite de contribuţiile sociale.

Citeşte şi CADOURI DE PASTE 2018: Se dau tichete sociale pentru bătrânii cu venituri mici