PAŞTE 2019. 7 idei pentru vopsit ouă, fără autocolante sau pensule

Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție minunată, care implică un proces captivant. Este foarte plăcut, cel puțin o dată în an, să uităm de toate grijile și problemele și să ne dedicăm timpul creației, mai ales în ajunul Sfintei sărbători!

25 apr. 2019, 02:52
PAŞTE 2019. 7 idei pentru vopsit ouă, fără autocolante sau pensule

Nu este deloc complicat să realizați ornamente interesante. Astăzi, vă prezentăm 7 idei simple și economice pentru vopsit ouă. Sunt foarte vesele și creative, toți vor dori să afle secretul acestor frumuseți.

1. Efect de marmorare

Luați coji de ceapă și tăiați-le bucăți foarte mici. Turnați apă rece peste ouă și așa ude le treceți prin coji de ceapă. Fiecare ou îl înveliți în tifon sau ciorap din naylon. Apoi pregătiți coloranții. Puteți folosi coloranți alimentari sau să dizolvați o sticluță de verde de briliant într-un pahar cu apă. Așezați ouăle în cratița cu vopsea, astfel încât să fie acoperite complet. Le fierbeți până sunt gata. Apoi spălați ouăle cu apă rece, înlăturați tifonul și le treceți sub jet de apă. Dacă veți fierbe ouăle în apă fără colorant, atunci veți obține un ornament ca în poza numărul 2.

Citeşte şi MINIVACANŢĂ Paşte şi 1 Mai. Peste 80 de hoteluri vor fi deschide pe Litoral. Mamaia şi Vama Veche, cele mai aglomerate staţiuni

Există și o altă metodă de a obține ouă marmorate. Pentru ea aveți nevoie de ulei. Ca să realizați acest oranment interesant, adăugați ulei în cratița cu colorant, să se formeze cercuri la suprafață. Puneți ouăle fierte în acest amestec și rotițe-le, cât să se acopere cu cercuri de ulei: cu cât mai mutle vor fi, cu atât efectul va fi mai marmorat.

2. Imprimarea conturului unor frunze

Așezați frunze de diferite plante pe coaja ouălor și înfășurați-le cu ciorapi din naylon. Le puneți în apă cu colorant și le fierbeți până sunt gata. Scoateți ouăle, spălați-le cu apă rece și înlăturați ciorapii și frunzele. Astfel obțineți un desen frumos sub formă de frunză.

3. Vopsirea cu țesătură din mătase

Dacă aveți acasă cravate vechi din mătase, acestea sunt perfecte în acest scop. Le tăiați bucăți, înveliți ouăle crude și legați strâns. Fierbeți ouăle până sunt gata. Când veți îndepărta țesătura, desenul va rămâne pe coaja oului. Este foarte important ca materialul să fie anume din mătase.

4. Ouă înfășurate în ață colorată

Un proces mai îndelungat, dar de efect. Înfășurați ouăle strâns cu fire de ață: puteți folosi o singură culoare sau să creați diverse combinați. Fierbeți ouăle, înlăturați firele de ață și ouăle de Paști multicolore sunt gata.

5. Vopsire în trepte de culoare

Fierbeți ouăle și pregătiți colorantul într-un recipient nu mare. Adânciți treptat oul în amestecul de colorant. Astfel obțineți o trecere de la nuanța întunecată la cea deschisă.

Mai multe idei de vopsit oua pe poatenustiai.ro.