Paște de coșmar pentru un puști luat prizonier de soldații ruși. Acuzații grave de la Kiev (VIDEO)

Ucraina lansează noi acuzații grave la adresa Rusiei. Un consilier prezidenațial de la Kiev susține că statul lui Vladimir Putin trebuie considerat „terorist", la nivelul comunității internaționale, după ce o înregistrare publicată pe internet cu un tânăr care ar fi fost luat prizonier de soldații coordonați de la Kremlin.

25 apr. 2022, 16:59
Paște de coșmar pentru un puști luat prizonier de soldații ruși. Acuzații grave de la Kiev (VIDEO)

De mai bine de 60 de zile de la declanșarea războiului din Ucraina, informații groaznice sunt raportate de cele două tabere, cea a lui Volodimir Zelenski, susținut de SUA și UE, respectiv cea a lui Vladimir Putin și camarila sa.

Până acum, Zelenski și oamenii săi, respectiv aliații occidentali au avertizat că soldații ruși atacă civilii, violează femeile și le crestează. De asemenea, soldații de la Moscova sunt acuzați că au vrut să bombardeze bisericile. De partea cealaltă, Kremlinul acuză partea ucraineană că-și ucide propriii civili, pentru a putea da vina pe Rusia. Mai mult, diplomații de la Moscova susțin că, de fapt, Kievul că a înscenat masacrul de la Buchta.

Cea mai recentă acuzație gravă se referă la cazul unui puști ucrainean, soldat al lui Volodimir Zelenski, luat prizonier de militarii lui Vladimir Putin. Consilierul prezidențial de la Kiev, Mykhailo Podolyak, susține că soldații ruși i-au trimis un mesaj mamei prizonierului, prin care i-au cerut femeii 5.000 de euro în schimbul cruțării vieții tânărului.

 

Acuzații grave de la Kiev, la adresa soldaților ruși

 

În opinia oficialului ucrainean, Rusia trebuie declarată „stat terorist”.

„Acest video a fost trimis de soldații ruși mamei unui prizonier ucrainean. Îi cer 5.000 de euro și amenință că dacă cererea lor nu va fi îndeplinită, îi vor executa fiul. Soldații ruși seamănă din ce în ce mai mult cu militanții ISIS. Rusia trebuie declarată stat-terorist”, a declarat consilierul prezidențial.

În înregistrarea video distribuită pe Twitter, puștiul spune că s-a oferit voluntar în regiunea Donețk, dar a fost capturat de ruși pe 23 aprilie. La un moment dat, Alexey este pus să declare că are apă, hrană, toaletă și că nu necesită asistență medical.