Ruşii susţin că au dejucat un plan de asasinare a unui jurnalist celebru de la Moscova. Vladimir Putin denunţă un „act de teroare” al Kievului

Serviciile ruse de securitate FSB anunţă luni că au arestat ”membri ai unei grupări neonaziste” care plănuia, îi acuză ele, să-l asasineze - din ordinul Kievului - pe prezentatorul vedetă Vladimir Soloviov, propagandistul-şef al Kremlinului.

25 apr. 2022, 16:39
Ruşii susţin că au dejucat un plan de asasinare a unui jurnalist celebru de la Moscova. Vladimir Putin denunţă un „act de teroare” al Kievului

Comitetul rus de anchetă a arestat membri ai grupării Naţionalismul Socialist/Puterea Albă, cetăţeni ruşi, care pregăteau asasinarea politicianului şi jurnalistului vedetă Vladimir Soloviov”, anunţă FSB, citat de agenţiile ruse presă.

FSB susţine că acest plan de „asasinat” a fost comandat de către serviciile ucrainene de securitate SBU.

Potrivit FSB, ”membrii acestui grup au mărturisit că au pregătit asasinarea lui Soloviov, după care urmau să fugă în străinătate”.

Un dispozitiv exploziv artizanal şi diverse arme, dar şi paşapoarte ucrainene pe numele supecţilor arestaţi, au fost confiscate în cadrul unor percheziţii, precizează spionajul rus.

Citeşte şi Rusia a transmis un avertisment către SUA: „Este inacceptabilă această situaţie”

AFP scrie că nu a putut verifica veridicitatea acestor acuzaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat, cu puţin mai înainte, un plan de ”atentat împotriva unui jurnalist vedetă” şi a denunţat un ”act de teroare”.

Citeşte şi Război în Ucraina, ziua 61. SUA vor oferi un ajutor militar de 700 de milioane de dolari Ucrainei şi aliaţilor regionali. Cinci gări au fost bombardate în Ucraina