Pastile-minune de pe internet. Românii dau milioane pe ele, deşi efectul este îndoielnic

Suplimentele-minune de slăbit şi cele care susţin că vindecă o listă lungă de cancere sunt scumpe, promovate intens pe internet. Firmele care vând pe internet suplimente-minune reuşesc să ruleze afaceri de milioane de lei anual, cu puţini angajaţi, şi îşi fac banii prin strategii de marketing bine gândite care speculează ignoranţa şi disperarea oamenilor, scrie economica.net.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 13:37
Pastile-minune de pe internet. Românii dau milioane pe ele, deşi efectul este îndoielnic

Sunt naturale, conţin extracte din substanţe exotice, în cantităţi uriaşe, mult peste ce poţi găsi în alimentele din care provin, vindecă o panoplie de boli, sunt „miraculoase” întrucât îţi garantează că vindecă boli la care medicina alopată nu are soluţii satisfăcătoare, în prezent. Este vorba despre suplimentele promovate pe internet şi cumpărate de clienţi care cred promisiunile pe care firmele din spatele acestor produse-minune le propovăduiesc.

Cum se vând pe internet aceste „suplimente-minune”: firmele din spatele lor exagerează efectele produselor, te asigură că de vreme ce sunt naturale, nu au cum să îţi facă rău, îţi fac o „ofertă promoţională”, şi te asigură că produsul a fost testat şi e recomandat de „specialişti”. Cât se câştigă, în realitate, din afacerea cu pilule-„miraculoase”.

Afaceri de milioane de lei anual, cu cel mult 4 salariaţi, din vânzarea capsulei de slăbit pe bază de varză

Firma care vinde capsula de slăbit cu supă de varză – Cabbage Forte – rulează afaceri de milioane de lei anual, nu a avut mai mult de patru salariaţi şi a mers pe profit încă din 2007.

Firma recunoaşte că a cumpărat mărturiile despre efectele spectaculoase ale suplimentului alimentar, prezentate pe site-ul de promovare al capsulei-minune, şi seduce potenţialii clienţi cu şansa câştigului unor premii în bani, dacă aleg să cumpere produsul şi să-şi spună povestea despre eficienţa sa.

Suplimentul de slăbit Cabbage Forte este produs în Franţa şi vândut în România de către SC Biroul European Siluetă şi Sănătate SRL. O capsula din acest supliment alimentar este mai eficientă decât consumul zilnic a patru porţii de supă de varză, susţin promotorii produsului.

O cutie care ar fi suficientă pentru o săptămână de cură ajunge la 59 de lei, în vreme ce o cură de 12 săptămâni cu acest produs costă 239 de lei.

Produsul Cabbage Forte conţine extracte ultra-concentrate de varza verde, roşie şi albă şi este natural, susţin promotorii suplimentului alimentar. Produsul de slăbit conţine extracte naturale din trei tipuri de varză „care acţionează activ pentru expulzarea (!) grăsimii din corp”. Varza e un „adevărat panaceu”, conţine o panoplie de vitamine, minerale şi fibre, drept care capsulele de slăbit pe bază de varză „sunt şocul anti- calorii al naturii”, susţin promotorii produsului de slăbit.

E adevărat că varza, consumată în matricea ei naturală (adică mâncată în stare naturală), contribuie la procesul de slăbire, pentru că furnizează organismului calorii negative.

Produsul despre care vorbim aici conţine extracte de varză. Ştiinţa a demonstrat că indiferent cât de concentrate ar fi extractele din orice substanţă activă, odată ce a fost scoasă din contextul natural al alimentului din care provine, ea nu va funcţiona.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetătări Alimentare, a explicat pentru econimica.net de ce nu au efect produsele pe bază de extracte concentrate din orice substanţă activă care este separată de matricea alimentului viu din care provine: „E pur şi simplu neştiinţific, e neonest, e o minciună. Nu funcţionează aşa! E o abordare mecanicistă care e caracteristică industriei medicamentelor, alimentarelor, suplimentelor alimentare, de genul: „o capsulă de vitamina C care are de 10 ori mai multă vitamina C decât o portocală”. E fals! Pentru că aici nu vorbim de ştiinţă. Biodisponibilitatea şi informaţia matricei unui aliment (n.red. deci beneficiul adus organismului) nu depinde de cantitate. Iată că 60 mg de vitamina C naturală dintr-o lămâie pe care o mâncăm ca atare, nu separat, deci nu scoatem acest aliment din matricea sa, îl consumăm cu matricea, 60 de mg de vitamina C dintr-o lămâie nu pot fi echivalate nici de 1.000 de mg de vitamina C foarte pură, care nu va funcţiona, nu va fi activă biologic”.

Cum îi merge firmei care vinde capsula de slăbit pe bază de varză: a avut profit net de peste 500.000 de lei în 2012, obţinut cu doar trei salariaţi

S.C. Biroul European Siluetă şi Sănătate SRL vinde în România produsul Cabbage Forte.
Firma e înregistrată în Bucureşti din 2005 şi are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Firma a mers pe profit încă din 2007 şi rulează anual afaceri de milioane de lei, cu toate că firma n-a avut mai mult de patru salariaţi.

Doar în 2012, firma a rulat afaceri de peste 6 milioane de lei şi a raportat un profit net de peste 500.000 de lei, cu doar trei salariaţi, potrivit mfinante.ro.

CancerEx AHCC: produsul miraculos care previne şi învinge cancerul

Suplimentul alimentar CancerEx AHCC este vândut pe internet de Hilcon SRL, firmă profitabilă încă din 2007 (primul an pentru care a raportat rezultatele financiare la Finanţe) şi care rulează anual milioane de lei, cu 17 angajaţi.

CancerEx AHCC „stimulează şi întăreşte capacitatea pacienţilor de a se vindeca de cancer şi duce la ameliorarea sau eliminarea stării canceroase prin reglementarea funcţionării întregului corp, pornind de la întărirea sistemului imunitar al pacientului”, spun promotorii suplimentului alimentar pe site-ul de prezentare şi vânzare al produsului „miraculos”.

Produsul este recomandat de promotorii săi într-o gamă largă de boli: hepatite, mielom, rabdomiosarcom, cancer hepatic, gastric, colorectal, mamar, tiroidian, ovarian, testicular, prostatic, orofaringian, renal, pancreatic, infecții cu HIV, diabet zaharat, boli cardiace, expuneri la stres prelungit, activități în mediu toxic.

Substanţa activă a produsului CancerEx AHCC se numeşte Lentinan şi este extrasă dintr-o specie japoneză de ciuperci, numite Shiitake. O cutie de CancerEx AHCC costă 249 de lei.

Ce afaceri rulează firma care vinde pe internet CancerEx AHCC
Firma Hilcon SRL este înregistrată din 1999, dar abia din 2009 vinde suplimente alimentare pe internet, potrivit mfinante.ro.
Din 2009 până în 2012, firma a mers pe profit, a rulat afaceri de milioane de lei şi a avut între 6 şi 17 salariaţi.
Cel mai profitabil an pentru Hilcon SRL a fost 2012, când a raportat un profit net de peste 1.2 milioane de lei, a avut o marjă de profit de 25%, rezultate obţinute cu 17 salariaţi.

Citeşte mai mult pe economica.net