Patimile lui Florin Călinescu. În 2005 şi-a îngropat soţia, pe actriţa Anmary Călinescu

Actriţa Ana Maria Călinescu, alias Anmary Călinescu, s-a stins din viaţă la 28 februarie 2005, răpusă de o boală crâncenă: cancer la gât. Soţia lui Florin Călinescu, mama celor doi copii, Petru şi Luca, a murit în ziua în care ar fi împlinit 47 de ani şi 27 de ani de căsnicie.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 09:27
Patimile lui Florin Călinescu. În 2005 şi-a îngropat soţia, pe actriţa Anmary Călinescu

Anmary Călinescu a fost o talentată actriţă care s-a remarcat încă de la început pentru frumuseţea ei aparte. “Toţi spuneau că va fi o a doua Olga Tudorache, pentru că era o personalitate puternică, cu o forţă care nu se consuma după ce trec bujorii din obraji”, declara, citat infonews.ro, imediat după dispariţia actriţei, Dragoş Galgoţiu, cel mai bun prieten al lui Florin Călinescu, cu care a şi fost coleg de an.

În timpul facultăţii Anmary a jucat în două spectacole “Zbor de sticleţi” şi “Nişte ţărani”, iar în ultimul an a jucat rolul soţiei eroului principal în “Dreptate în lanţuri”.

Anmary şi Florin, o dragoste furtunoasa

Povestea de dragoste a lui Florin şi Anmary a fost furtunoasă, povesteau apropiaţii cuplului: doi tineri cărora nu le păsa decât de dragostea dintre ei. Dedicaţi complet unul altuia până la a lăsa deoparte pentru o vreme meseria.

Anmary Călinescu a fost înmormântată la Mănăstirea Cernica, de lângă Bucureşti, cu maximă discreţie.