Patiseria Paul din Promenada, închisă de ANPC din cauza mizeriei şi a produselor expirate. Imagini şocante într-un mall din Capitală

O patiserie dintr-un mall din Capitală a fost închisă de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, din cauza mizeriei şi a produselor expirate.

26 iun. 2022, 12:48
Patiseria Paul din Promenada, închisă de ANPC din cauza mizeriei şi a produselor expirate. Imagini şocante într-un mall din Capitală

Patiseria Paul din Promenada, închisă de ANPC din cauza mizeriei şi a produselor expirate. Este vorba despre patiseria Paul din mall Promenada. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de dezastrul găsit.

Patiseria închisă de ANPC. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de dezastrul găsit

Citeşte şi La ce să fii atent când faci cumpărături pe caniculă. Recomandările ANPC

„În data de 20.06.2022 a avut loc controlul operativ la operatorul economic SC MOULIN D’OR SRL (PAUL) cu punctul de lucru în Mall Promenada, strada Calea Floreasca Nr. 246B”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În urma verificărilor, inspectorii ANPC au constatat următoarele nereguli: expunerea spre vânzare a unor produse în două agregate care sub pavimentul de tip grătar din câmpul vizual aveau aglomerări masive de gheaţa în interior, depuneri masive de praf şi acumulări de lichide în interior cu pericolul contaminării produselor expuse pe grătare, grad ridicat de uzură, prezenţa resturilor alimentare pe ventilaţie; agregate neigienizate corespunzător.

De asemenea, vitrina frigorifică în care se aflau băuturi zaharoase non-alcoolice şi băuturi carbogazoase avea depuneri mari de praf, rugină şi resturi alimentare.

„Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice. În speranța că mesajul va fi transmis în întreaga rețea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acțiunea de control”, spune Mihai Culeafă, vicepreşedinele ANPC.

Celebra patiserie a fost închisă temporar şi a primit și o amendă de 20 de mii de lei. De asemenea, produse alimentare de 3700 de lei au fost retrase din comercializare.

Nici ceilalţi operatori economic din mall Promenada nu au scăpat de controalele inspectorilor ANPC. În urma neregulilor găsite, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei, 4 avertismente, iar pentru 11 comercianţi s-a dispus măsura complementară a opririi temporare a prestării de servicii.

Citeşte şi Ce trebuie să conţină OBLIGATORIU etichetele pentru produsele din carne de pui. Anunţul de ultimă oră făcut de ANPC


loading...