Patriarhia a lansat CANDELA OFICIALĂ. Este la fel ca cea din comerţ, doar că e galbenă

Patriarhia Română a lansat candela oficială pentru Sărbătorile Pascale. Astfel, credincioşii nu vor mai fi nevoiţi să cumpere din supermarket-uri sau pieţe, candele improprii, de diferite forme şi culori scrie basilica.ro.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 07:48

Unele dintre aceste candele de pe piaţa liberă au pe ele iconiţe ortodoxe, iar după ardere sunt aruncate şi profanate cu sau fără voie, mai notează agenţia de ştiri a Patriarhiei.

„Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aprox. 60 ore şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creştin-ortodox. Eticheta candelei conţine o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi câteva instrucţiuni de folosire pentru siguranţă”, mai scrie basilica.ro.

De asemenea, culoare paharului este asemănătoare cu cea a cerii de albine, iar capacul metalic este inserat şi gravat cu crucea patriarhală stilizată, explică oficialii.

Credincioşii pentru care preţul noii candele este prea „piperat”, au la dispoziţie şi modelul de anul trecut, care costă numai 3 lei. „Noul model de candelă de cult poate fi achiziţionat de la pangarele şi magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, având preţul de 7 lei. Reamintim, că în pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, se găseşte de anul trecut şi modelul mic de candelă de cult, cu durată de ardere de aprox. 16 ore, care costă 3 lei. Noua candelă este galbenă, poartă numele de „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului” şi este produsă de Fabrica de lumânări Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor”, notează basilica.ro.