Patriarhia Română, despre arhiepiscopul Tomisului: În absenţa unei sentinţe judecătoreşti definitive, nu pot exista sancţiuni

Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare, în absența unei sentințe judecătorești definitive neputând exista sancțiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu, făcând referire la măsura controlului judiciar dispusă de către DNA față de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu.

17 oct. 2016, 16:18
Patriarhia Română, despre arhiepiscopul Tomisului: În absenţa unei sentinţe judecătoreşti definitive, nu pot exista sancţiuni

„Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare. Controlul judiciar nu este o concluzie finală, ci o etapă incipientă a anchetei penale menită să conducă la aflarea adevărului. Dincolo de regretabilul situației în sine funcționează în mod firesc prezumția de nevinovăție acordată oricărei persoane anchetate. În absența unei sentințe judecătorești definitive nu pot exista sancțiuni”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, conform Agerpres.

Citeşte şi:  ÎPS Teodosie, sub control judiciar pentru 500 de euro mită şi fals în acte pentru a primi fonduri europene UPDATE

Procurorii DNA au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracțiuni, printre care și luare de mită.

Printre măsurile impuse se află și aceea ca Teodosie Petrescu să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși.

El este acuzat de luare de mită și de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.