Patriarhia Română INTERZICE mănăstirilor să mai găzduiască turiştii veniţi prin agenţii

Războiul dintre Biserica Ortodoxă Română şi agenţiile de turism a atins cote paroxistice. Sfântul Sinod a instituit interdicţia pentru mănăstiri şi biserici de a mai caza turiştii care vin prin agenţii sau de capul lor, fără a avea binecuvântarea patriarhiei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 07:52
Patriarhia Română INTERZICE mănăstirilor să mai găzduiască turiştii veniţi prin agenţii

Patriarhia Română, prin Sfântul Sinod, a luat o hotărâre cel puţin controversată, prin care interzice mănăstirilor să mai găzduiască turişti veniţi prin agenţii, fără binecuvântarea Bisericii.

„În fiecare eparhie, pentru grupurile de pelerini, cazarea sau masa se va oferi de mănăstiri sau parohii doar după ce conducătorul grupului face dovada că respectivul pelerinaj se desfăşoară cu binecuvântarea autorităţilor bisericeşti abilitate”, se arată în hotărârea Sfântului Sinod din 28 octombrie, potrivit ziarulring.ro.

Mariana Marcucci, reprezentanta unei agenţii de turism care se ocupă de pelerinaje, ne spune că această decizie contravine dogmelor bisericeşti şi Bibliei, dar încalcă şi drepturile omului.

Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, susţine că măsura a fost luată pentru că patriarhia pierdea controlul banilor încasaţi de mănăstiri.

Citeşte şi: Patriarhia Română şi-a scos la închiriere PARCUL AUTO. Cât costă să închiriezi o limuzină