Patriarhia Română, mesaj pentru preoţi şi enoriaşi, după ninsorile abundente

Publicat: Luni, 18 Ianuarie 2016 13:10 // Actualizat: Luni, 18 Ianuarie 2016 13:10 // Sursa: romaniatv.net

Patriarhia Română a transmis, luni, un mesaj către preoţi şi enoriaşi, în care face apel ca în zilele acestea, după căderile masive de zăpadă, să-i ajute pe cei singuri şi neputincioşi cu alimente, apă sau chiar curăţându-le gospodăriile de nămeţi.

"În aceste zile în care din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă multe comunităţi rurale au rămas izolate mai ales în Sud-estul ţării, facem un apel către Centrele eparhiale, clerul şi credincioşii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin familiilor şi persoanelor singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor. În acelaşi timp, îndemnăm preoţii de la parohii ca prin implicarea Consiliilor şi Comitetelor parohiale să îi ajute pe cei vârstnici, singuri şi fără ajutor cu apă, ceai şi alimente pentru a depăşi momentele dificile cauzate de condiţiile meteo severe din aceste zile", se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Citeşte şi Iarna a făcut PRĂPĂD: Drumuri închise, maşini blocate în troiene, zeci de sinistraţi VIDEO

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat, la România TV, că scopul mesajului este de a-i mobiliza pe credincioşi. "Îndemnul pe care Patriarhia Română îl adresează tuturor preoţilor din parohiile din zonele afectate este să se implice în vederea organizării unor ajutoare concrete, prin participarea efectivă la deszăpezirea bătrânilor, oferirea de hrană, ceai cald, alimente. Ajutorul se va ramifica concret prin implicarea preoţilor din parohiile respective, care i-ar putea mobiliza pe credincioşi", a explicat reprezentantul BOR.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 16:06
...class="post-container cf">Citim un comunicat emis de preacucernicul, preamaritul, preasfantul si preateoctistul sau cum Doamne iarta-ma isi mai spune Daniel Ciobotea, cel care conduce institutia numita...
18 ian 14:14
...căderile masive de zăpadă, să-i ajute pe cei singuri şi neputincioşi cu alimente, apă sau chiar curăţându-le gospodăriile Citește mai departe… ...
18 ian 13:30
... Patriarhia Română a transmis, luni, un mesaj către preoţi şi enoriaşi, în care...
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H