Patriarhia Română: Referendumul ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti

Publicat: Luni, 08 Octombrie 2018 10:37 // Actualizat: Luni, 08 Octombrie 2018 10:37 // Sursa: romaniatv.net

Patriarhia Română a transmis un mesaj în care recunoaşte rezultatul referendumului şi spune că susţine în continuare familia tradiţională.

Foto: basilica.ro

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
familia traditionala Patriarhia Română referendum familie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 oct 12:33
Răspunde | Votează email 0 email
Gica
Foarte multe persoane au spus ca nu vor vota din cauza intrebarii, aruncata ca nuca in perete. Probabil, intentionat. Au fost si niste persoane care au vrut sa-l saboteze pe Dragnea din interior. Au urmat avertizarile UE pentru partide, pentru a nu sustine Referendumul. Reset Romania (140.000 tineri IT platiti de Ambasadele din Vest), ONG-uri Soros (23.000 de persoane), 40.000 de masoni, informatori si acoperiti ai Serviciilor au actionat (inclusiv pe retelele de socializare). Astfel, in conditiile in care nu s-au scazut din totalul oficial al populatiei tarii cei 4,1 milioane persoane intre 0-18 ani FARA DREPT DE VOT, iar din cei 5 milioane de cetateni din strainatate nu se puteau duce prea multi la vot (sectii putine si la distante mari, iar unii lucreaza la negru), consider, in final, ca 20% (care, practic, sunt 25%) e un rezultat bun. Intr-adevar, crestinii PRACTICANTI (luand faptele, nu vorbele) au devenit si in Romania o minoritate, dar in Europa erau de mult timp. Daca ar fi fost 8 milioane locuri de munca, ca inainte de '89, iar romanii lucrau in tara, Referendumul trecea cu peste 40% (si cu liste corecte).
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H