Patriarhul Daniel a adresat un mesaj familiilor bebeluşilor morţi la Spitalul Marie Curie

Trei bebeluşi au murit în ultimele zile la Spitalul Marie Curie din Capitală din cauza unei bacterii necruţătoare. Șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internați la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceștia în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie. Patriarhul Daniel a adresat un mesaj familiilor îndoliate.

17 feb. 2016, 12:43
Patriarhul Daniel a adresat un mesaj familiilor bebeluşilor morţi la Spitalul Marie Curie

Am aflat cu durere despre trecerea din această viață a celor trei prunci din județul Argeș și ne îngrijorează evoluția stării de sănătate a celorlalți copilași internați încă în spital. În aceste momente foarte grele pentru familiile îndoliate şi îndurerate, ne rugăm ca Dumnezeu să odihnească în iubirea Sa veșnică sufletele copilaşilor decedaţi. Totodată, ne rugăm pentru însănătoşirea celor bolnavi.

Suntem alături de familiile întristate ale copilaşilor pe care le încredințăm de întreaga noastră compasiune, ajutându-le financiar, prin intermediul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, şi îndemnându-le să își păstreze credinţa şi speranța, prin rugăciune.

De asemenea, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ajute pe medici în nobila şi dificila lor misiune de salvare a vieții celor aflaţi în stare critică„, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a mers miercuri la Spitalul „Marie Curie” pentru a vedea care este situația în cazul copiilor aduși din Argeș cu sindrom hemolitic-uremic. Acesta a discutat cu medicii şi cu părinţii micuţilor internaţi în spital.

CITEŞTE ŞI Mihai Fifor, despre situaţia bebeluşilor din Argeş: Se vede doar o bâjbâială nedemnă pentru un Guvern

„Trebuie să luptăm cu toţii, cot la cot pentru copii. Medicii, asistentele, infirmierii, fac un efort uriaş şi sunt foarte apreciaţi de părinţi. Nu am venit ca ministru, am venit ca medic şi să-i încurajez pe părinţi. Sunt la curent cu toate lucrurile, sunt în legătură directă cu toţi cei care au fost implicaţi zi de zi în acest caz. Este cumplit ce se întâmplă, dar toţi cei de aici şi cei pe care nu i-aţi văzut şi-au făcut datoria absolut admirabil. DSP Argeş ne-a semnalat cazul conform procedurilor. Trebuie să aflăm cauza şi să luăm măsurile profilactice. Acum nu e nevoie de sânge. Ministerul şi-a îndeplinit toate sarcinile”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu.

Cadariu a precizat că nu se pune problema ca părinţii copiilor internaţi la „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic să fi cumpărat medicamente necesare tratamentului, întrucât toate tratamentele ce se impun în această siuaţie sunt în spital. „Am vorbit cu părinţii. Au mare încredere în medicii de aici. Sunt foarte frustrat că nu avem rezultate în această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât ceea ce aratăealitatea. Ancheta s-a desfăşurat după proceduri standard”, a completat ministrul.