Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Ce transmite şeful BOR credincioşilor

Patriarhul Daniel face un anunţ despre reţelele de socializare. Şeful Bisericii Ortodoxe Române spune că acest fenomen s-a dovedit a fi „un mijloc misionar şi pastoral foarte util” şi îndeamnă ca reţelele să fie folosite „cu discernământ şi responsabilitate”.

30 iun. 2021, 13:55
Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Ce transmite şeful BOR credincioşilor
foto: Basilica.ro

Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Acesta a adăugat că Ziua Mondială a Reţelelor Sociale reprezintă un prilej de a-i felicita pe toţi cei care utilizează platformele pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare.

Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Ce transmite şeful BOR credincioşilor

„În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie, mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte. Le mulţumim eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române că au răspuns cu promptitudine îndemnurilor noastre şi nevoilor spirituale ale credincioşilor, asigurând transmiterea Sfintei Liturghii şi a celorlalte slujbe pe reţelele de socializare. Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm.

În acest sens, Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă cu aceste cuvinte: Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri (Matei 5, 16). Prin urmare, să folosim cu discernământ şi responsabilitate reţelele de socializare, în duhul solidarităţii, respectului şi iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia (Filipeni 2, 3-4)”, afirmă Patriarhul, într-un mesaj de Ziua Mondială a Reţelelor Sociale, serbată anual la data de 30 iunie.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat nici la şase luni de la startul campaniei de vaccinare şi nici nu are de gând să o facă: “S-a sfătuit cu medicul său și a reflectat la caracterul voluntar al vaccinării și la faptul că acesta e un drept, nu o obligație.”


loading...